Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Belgische kustplaatsen; de beste manieren om te genieten van de Belgische kust

De Nederlandse kust is erg mooi en daar zijn we dan ook best trots op. Maar ook België kan zich beroepen op een aantal mooie kustplaatsen. Het bijzondere is daarbij dat je in een dergelijke kustplaats nooit verder dan 100 kilometer verwijderd bent van de grens, de Nederlandse of de Franse. Hieronder staat een lijstje van de mooiste kustplaatsen bij onze zuiderbuur.

1. Blankenberge

De meest populaire Belgische kustplaats in de zomer is Blankenberge en het mooiste strand is daar debet aan. De pier is ook van bijzondere schoonheid en in het stadje is genoeg te doen. Een tweede reden waarom het hier op 1 staat is dat ook in de lente en de herfst je hier heerlijk kan genieten van het strand en de boulevard.

2. Oostende

Oostende biedt stadse gezelligheid en rust. Het duinengebied is vrijwel volledig onbebouwd en biedt rust en schoonheid. Ten westen van de haven zijn de appartementen en hotels voor de toeristen. Oostende ligt op maar 35 kilometer van de Nederlandse grens en doet ook veel denken aan de Zeeuwse kustplaatsen. Toch heeft het voor toeristen uit ons land al iets exotisch en buitenlands.

3. Knokke-Heist

Vergane glorie? Dat is beslist niet het geval hoewel Knokke vroeger de badplaats voor de elite was en het befaamde casino nog doet denken aan die tijd. De mooie stranden grenzen aan het natuurgebied het Zwin dat ook doorloopt naar Nederland. Het stadje wordt nog steeds petit Paris genoemd en dat komt mede door de vele modeboetiekjes, de bistro’s en de galerieën. Het centrum is beslist aantrekkelijk om een dagje te gaan shoppen als het strandweer even op zich laat wachten.

4. Duinbergen

Het ligt in de buurt van Knokke maar kenmerkt zich door een gebrek aan winkels en uitgebreide appartementencomplexen voor toeristen. Hier kom je voor het strand en de zee. Uiteraard ben je wel in België dus vlak in de buurt van het strand zijn er vele eetgelegenheden, vaak klein en gezellig. Als je door het dorp loopt, zal het grote aantal mooie villa’s je beslist opvallen. Duinbergen kent een grote dichtheid aan miljonairs en dat zegt al iets over de omgeving.

5. De Haan/ Le Coq

Ze zijn hier nog niet vergeten dat Albert Einstein enkele maanden in De Haan heeft gewoond voordat hij in 1933 naar de VS vertrok. Het dorpje zal zijn karakteristieke aanblik voorlopig wel behouden want het is verboden om gebouwen met meer dan vijf verdiepingen neer te zetten. De mooie stranden worden de begrensd door een dorp dat in de top 50 staat van mooiste dorpen in België.

6. De Panne

Eens was dit een arm vissersdorpje. Maar in 1831 liet grootgrondbezitter Pieter Bortier er een ontmoetingscentrum bouwen voor de Engelse en Vlaamse elite. Als je nu door het dorp loopt zie je een flink aantal villa’s die uit de tijd van Bortier stammen. De zeedijk, die 2,5 kilometer lang is, biedt een mooie wandeling en doet je beseffen hoe mooi de kust hier is.

Lees ook: De 5 mooiste kustplaatsen in Frankrijk