Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Kunstroute in België

Kunstroute in België

Houd je van kunst en wil je wel eens met de camper of caravan een leuke route rijden die helemaal in het teken hiervan staat? Dat kan! Je kunt natuurlijk voor diverse bestemmingen kiezen, maar België behoort wel tot onze favorieten als het om kunstexposities gaat. Hiervoor hoef je niet ver te reizen en er is wel heel veel moois te zien. Nieuwsgierig geworden? Een paar tips!

1. Belgische kust

Aan de Belgische kust valt altijd wel wat te beleven, ook als het om kunst gaat. Je vindt hier bijvoorbeeld elke drie jaar een bijzondere tentoonstelling: de Beaufort Triënnale. Alle kunstwerken die je hier kunt bewonderen zijn echt speciaal voor deze expositie gemaakt of zijn bedoeld om een vast plekje aan de kust te krijgen. Het thema is dan ook niet voor niets ‘de zee’. Er doen verschillende kustplaatsen mee. Wist je dat de deelnemende kunstenaars ook allemaal uit een land afkomstig zijn dat grenst aan de zee?

2. Arboretum

In België vind je diverse mooie tuinen waar regelmatig exposities zijn. Hier vind je vaak verrassende kunst die vernieuwend is en die je niet zomaar tegenkomt op een standaard tentoonstelling. Het Arboretum in Kalmthout zet zich hier bijvoorbeeld heel regelmatig voor in. Elk seizoen is hier een mooie tentoonstelling te vinden.

3. Stedentrip Brussel en Antwerpen

Maak er eens een stedentrip van en bezoek Brussel en Antwerpen. In deze steden vind je in het centrum zeker een paar bijzondere galerieën. Maar ook in de straatjes die wat meer afgelegen zijn, kun je soms pareltjes vinden. Vraag het eens aan een local die in kunst geïnteresseerd is. Zeker weten dat hij of zij wat bijzondere adresjes voor je heeft.

4. De Ardennen

Wist je dat je in de Ardennen ook bijzonderheden kunt vinden als het om kunst draait? Ga gerust eens op zoek naar een unieke galerie in een klein dorp, maar laat je ook eens verrassen door de geweldige evenementen die hier gehouden worden. Houd je van straatkunst? Dan moet je in Chassepierre zijn. Hier wordt jaarlijks een groot festival gehouden dat helemaal in het teken staat van de straatkunst. Bovendien zijn de Ardennen natuurlijk heel geschikt voor een mooie roadtrip en zie je steeds weer iets anders moois verschijnen tijdens je route.

5. Kortrijk

Kortrijk is een prachtige historische stad, maar als het om kunst gaat, is deze stad heel vooruitstrevend. Moderne kunst staat echt in de spotlights in deze stad. Er wordt regelmatig een festival gehouden, maar je kunt ook terecht in een van de nieuwste galerieën van de stad: Kunst in Kortrijk.

Toe aan een kunstig verblijf? Boek dan je vakantiehuisje in de buurt van een van bovenstaande bestemmingen en geniet met volle teugen van de omgeving en de kunst die er te zien is!