Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De mooiste wandelroutes in Zeeland

Zeeland staat bekend om haar uitgestrekte stranden, kronkelende dijken en historische dorpen. Het is een plek waar het ritme van de zee en het land samenkomen. Dompel je onder in de natuur en cultuur van deze unieke regio met een wandelvakantie. Voor degenen die in een van de prachtige vakantiehuisjes van vakantiehuisjes.nl verblijven, is het een buitenkansje om enkele van de mooiste wandelroutes in Zeeland te verkennen.

De mooiste wandelroutes in Zeeland

Ga op wandelvakantie naar Zeeland

Zeeland biedt onvergetelijke wandelervaringen, ongeacht of je een ervaren of beginnende wandelaar bent. Ga op ontdekkingstocht in een van de historische dorpen, adem de zilte zeelucht in en geniet van het rustgevende landschap. Je vind het allemaal op een van deze wandelroutes.  

1.      Het Grenspark Groot Saeftinghe

Het is het grootste schorrengebied van West-Europa en biedt een uniek landschap van slikken, schorren en oude polders. Hier kun je heerlijk wandelen en de ongerepte natuur van Zeeland ervaren. Met een beetje geluk spot je er ook zeldzame vogels. Zorg wel voor goede wandelschoenen, want het terrein kan modderig zijn.

bovenaanzicht Saeftinghe, land onder water met duinen

2.      De Zuidkust van Schouwen

Dit is een prachtige route van ongeveer 17 kilometer langs de kust van Schouwen-Duiveland. Je wandelt over duinen, strand en door bossen. Onderweg kun je genieten van panoramische uitzichten over de Noordzee en ontspannen in gezellige strandtenten. Een perfecte manier om een zonnige dag in Zeeland door te brengen!

3.      Het Veerse Meer

Als je van water houdt, dan is deze route zeker een aanrader. Het Veerse Meer is een brakwatermeer dat door dijken van de zee is afgesloten. Langs het meer ligt een prachtig wandelpad met uitzicht op het water, de eilandjes en de omliggende natuur. Stop bij een van de haventjes voor een verfrissend drankje of een heerlijke Zeeuwse maaltijd.

Verse meer met mist

4.      Het Verdronken Land van Saeftinghe

Dit is een bijzondere plek met een rijke geschiedenis. Het is een schorrengebied dat in de loop van de eeuwen regelmatig overstroomd is. Nu is het een beschermd natuurgebied waar je kunt wandelen en genieten van de unieke flora en fauna. Het gebied heeft ook een bezoekerscentrum waar je meer kunt leren over de geschiedenis en ecologie van het gebied.

5.      De Zak van Zuid-Beveland

Dit is een van de oudste en meest gevarieerde cultuurlandschappen van West-Europa. Het is een lappendeken van dijken, polders, kreken en boomgaarden. Je kunt hier heerlijk wandelen tussen de bloeiende fruitbomen en genieten van de rust en het weidse landschap.

Schapen langs het water in Zeeland

Vind je verblijf in Zeeland

Na een dag wandelen is er niets fijner dan terugkeren naar je comfortabele vakantiehuisje. Bij vakantiehuisjes.nl hebben we een uitgebreid aanbod van gezellige en comfortabele huisjes in Zeeland. Of je nu op zoek bent naar een knus huisje voor twee of een ruime woning voor het hele gezin, bij ons vind je het perfecte vakantieverblijf. Mocht je liever in een stad willen verblijven, schreven we eerder al over de leukste steden in Zeeland om in te verblijven.

 Auteur: Ferhat