Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Dingen om te doen met kinderen in Praag | 5 attracties

Praag is een prachtige stad om te bezoeken en biedt een groot aantal attracties. Als je met de kinderen naar Praag gaat, zullen die zeker ook genieten van de bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de Burcht. Maar kinderen hebben nu eenmaal een andere smaak als het aankomt op een citytrip. Maar Praag met kinderen is beslist een groot succes als je ook een of meerdere van de onderstaande attracties aandoet.

1. Kabelbaan Petrin Heuvel

Het is een belevenis om vanaf Mala Strana omhoog te gaan naar Petrin Heuvel. In de kabelbaan heb je al een mooi uitzicht over de stad Praag, maar op de heuvel wordt het helemaal spectaculair. Niet alleen is het daar erg mooi, maar de Praagse Eiffeltoren staat daar ook. Deze is 60 meter hoog en kan gratis beklommen worden. Vanaf die hoogte kan je zelfs verder kijken dan de stad zelf. Je kan deze attractie het gehele jaar bezoeken. Hou er wel rekening mee dat het erg koud kan zijn in de winter op deze hoogte.

2. Speelgoedmuseum Praag

Het speelgoedmuseum Praag heeft de op één na grootste collectie speelgoed ter wereld. Het speelgoed komt vanuit de hele wereld en beslaat een periode van 150 jaar. De kids zullen hun ogen uitkijken naar die wonderbaarlijke verzameling van zaken zoals die tegenwoordig niet meer worden gemaakt. Voor een dergelijk bezoek mag je wel een dagje uittrekken. In het hoogseizoen is het museum iedere dag geopend tussen 09.30 en 17.00 uur. Buiten het seizoen is het even checken wanneer je er terecht kan. De toegang is gratis voor kinderen tot 15 jaar.

3. Het treinrestaurant

Dit restaurant mag je beslist niet missen als je in Praag met kinderen bent. Treinen hebben kinderen (en volwassenen) al gefascineerd sinds ze voor het eerst op rails verschenen. Door dit restaurant lopen een aantal maxi treinrails. Hierdoor is het mogelijk dat jouw drankje met de trein naar je tafeltje wordt gebracht. Dat wil je toch een keer zien en meemaken. Op de menukaart is voldoende aandacht voor kindermenu’s maar worden de ouders zeker ook niet vergeten.

4. Praha Zoo

Met de stoomboot naar de dierentuin? In Praag kan dat vanaf maart tot oktober. Je vertrekt dan vanaf het metrostation Karlovo Namesti. De bootreis biedt je mooie plaatjes onderweg maar duurt wel 75 minuten. Dat is iets dat je de kinderen wel even duidelijk moet maken. De bestemming is een van de top 10 dierentuinen in Europa. De collectie is zeer gevarieerd van rode panda’s tot Komodo varanen. Monkey Island en Indonesian Jungle zijn er populair bij jongere bezoekers omdat ze erg dicht bij de dieren kunnen komen.

5. Spejbl en Hurvinek

Dit poppentheater is vooral voor jongere kinderen een leuke verrassing. Overal in de binnenstad kan je informatie en aanbiedingen vinden voor een bezoek aan dit beroemde komische Tsjechische duo. De voorstellingen worden niet in het Nederlands gegeven maar voor jongere kinderen is dat in het algemeen geen probleem. De kerstshows zijn heel bijzonder en de inwoners van Praag doen altijd veel moeite om hier kaartjes voor te krijgen.

Lees ook: Tips voor een kindvriendelijke vakantie in Italië