Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Eilandhoppen in Griekenland met je gezin

Eilandhoppen in Griekenland met je gezin

De Griekse eilanden zijn een zeer bekende vakantiebestemming, maar hoe zit dat als je met kinderen op vakantie gaat? Ook in dat geval is eilandhoppen in Griekenland beslist een interessante optie. Daarbij kan je ook nog eens eilanden selecteren op basis van de leeftijd van de kinderen. Wat dacht je van de onderstaande tips voor eilandhoppen in Griekenland?

1. Naxos

Op de Griekse eilanden kom je uiteraard ook voor zon, zee en strand. Op Naxos zijn de stranden breed en mooi. Een bijkomend voordeel is dat de bodem hier langzaam in zee afloopt. Dat betekent dat ook jongere kinderen zich hier een stukje in de zee kunnen wagen en je als ouder goed overzicht kunt houden. Met voldoende water zijn de meeste kinderen al zoet gedurende de dag. Er zijn echter ook leuke dorpjes met witte huisjes waar je een kijkje kan gaan nemen. Een vakantiehuis met zwembad maakt je verblijf compleet.

2. Kreta

Het eiland Kreta is veel groter dan de meeste toeristen denken. Als je kinderen in de leeftijd zijn dat ze avontuur willen meemaken op vakantie zit je goed op Kreta. Hier kan je bijvoorbeeld de opgravingen van het paleis van Knossos gaan bekijken. Ook de Samaria kloof is een echte belevenis waar je een dag voor moet uittrekken. Kreta is eigenlijk te groot om tijdens een vakantie te bezichtigen. Tenslotte wil je ook tijd overhouden om te feesten. Ga maar op de muziek af en dan kom je daar automatisch terecht.

3. Mykonos

Als het goed genoeg is voor de koning en zijn gezin, kan jij je hier beslist ook vermaken met jouw pubers. Mykonos wordt ook wel eens het Ibiza van Griekenland genoemd en dat zegt al veel. Het is echter allemaal net een beetje minder massatoerisme dan op het Spaanse eiland, maar ze weten beslist wel hoe ze feesten moeten op dit Griekse eiland. Er zijn daarnaast mooie stranden. En ook de natuur op het eiland is erg mooi en daar kan je je beslist ook vermaken.

4. Santorini

Is Santorini het mooiste Griekse eiland? Veel toeristen vinden het in ieder geval het meest Griekse. Santorini heeft alles wat je verwacht van een Grieks eiland en ook nog meer. Uiteraard zijn er de mooie stranden, maar ook de witte huisjes met blauwe deuren die je verwacht n deze regio. De zonsondergang vanaf Oia is de meest gefotografeerde ter wereld en dat is niet voor niets. Daarbij is er nog een vulkaan die je kan gaan bekijken. Toch is het eiland maar 18 kilometer lang en dat is een voordeel als je kinderen hebt die er zelfstandig op willen uittrekken.

5. Zakyntos

Iedereen kent het beroemde strand van Navagio Beach wel. Hier ligt het aangespoelde smokkelschip dat prachtige foto’s oplevert. Je kan er alleen pet boot komen. Maar het is niet de enige baai waar de rotsen het strand omringen. Wil je echt rust met de kids dan is een dergelijk strand uiteraard ideaal. Let wel op dat je een goed gevulde tas met lekkernijen en drinken meeneemt. Op deze strandjes zijn er geen strandtenten of kraampjes. Puur zon, strand en zee.

Bekijk ook: De mooiste zomerbestemmingen in Europa