Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Tsjechië: Een paradijs voor wintersport

Tsjechië is een wintersportparadijs dat nog steeds relatief onbekend is voor velen. Zonde, want het is een prachtige bestemming voor iedereen die houdt van skiën, snowboarden en langlaufen. Er zijn schitterende locaties om te skiën die zowel voor beginners als families interessant zijn. Lees verder om erachter te komen hoe Tsjechië jou een onvergetelijke ervaring kan bezorgen!

Tsjechië: Een paradijs voor wintersport

Goedkoop op wintersport in Tsjechië

Tsjechië is een uitstekende keuze voor een betaalbare wintersportvakantie. In vergelijking met de Alpenlanden zijn de kosten voor accommodatie, skimateriaal en skipassen in Tsjechië aanzienlijk lager. Het boeken van een luxe wintersport vakantiehuisje in Tsjechië kan zomaar bijna de helft goedkoper zijn dan in Oostenrijk. Bovendien zijn er vaak speciale aanbiedingen en kortingen beschikbaar. Vaak zijn de skipassen voor jonge kinderen gratis. Het grootste prijsverschil zit echter in de kosten voor eten en drinken. In Tsjechië (anno 2023) kun je in een skiresort gemiddeld al voor vijf tot acht euro genieten van een uitgebreide maaltijd, terwijl een biertje slechts één tot hoogstens drie euro kost. Hierdoor kunnen vakantiegangers aanzienlijk besparen op hun wintersportbudget en toch een geweldige ervaring beleven.

Makkelijk en snel te bereiken

Tsjechië is voor een wintertsportvakantie goed bereikbaar met de auto, hetgeen zeker een bijdrage levert aan de populariteit. Vanaf Utrecht kun je al binnen zo’n 8 uur de grens van Tsjechië oversteken. Kies je voor een overnachting in Duitsland halverwege je reis, bijvoorbeeld omdat je naar het oosten van Tsjechië wilt reizen, dan is de reis al helemaal relaxt. Bovendien is het ook mogelijk om met het vliegtuig Tsjechië te bereiken, zonder dat je hier de hoofdprijs voor betaalt als je op tijd boekt. Wil je graag milieuvriendelijker reizen? Dan kun je er ook voor kiezen om de trein naar Tsjechië te nemen. Er is echter geen rechtstreekse treinverbinding van Amsterdam naar Praag, dus je zult wel tenminste eenmaal moeten overstappen. Onderweg geniet je volop van de prachtige landschappen die je tegenkomt.

Mooi skiresort in Tsjechië
Skiresort in Tsjechië
Er zijn talloze skiresorts in Tsjechië

Skigebieden in overvloed

Tsjechië biedt meerdere skigebieden in Bohemen en het Reuzengebergte met, maar ook in het Ertsgebergte tegen Duitsland aan. In Midden-Bohemen en Zuid-Bohemen zijn diverse kleine skigebieden ideaal voor mensen die op zoek zijn naar rust en natuur. De meest uitgebreide en beste skigebieden bevinden zich echter voornamelijk in het Reuzengebergte. Hier vind je 7 van de hoogste en bekendste bergtoppen in Tsjechië. Er zijn 25 skiresorts in het Reuzengebergte en samen bieden ze meer dan 170 kilometer aan skipiste. Hieronder vertellen we je onze selectie met de leukste skigebieden in verschillende gebieden in Tsjechië.

  • Černá hora-Pec bevindt zich in het Reuzengebergte en is het grootste skigebied in Tsjechië en biedt 43,5 km aan skipistes.
  • Klínovec maakt deel uit van het Ertsgebergte. Het staat op de tweede plaats met 29 km en wordt bovendien kunstmatig besneeuwd.
  • Špindlerův Mlýn ligt in de Bohemen en staat op de tweede plaats met 27 km aan pistes en bestaat uit twee delen.
  • Rokytnice nad Jizerou is gelegen in het Reuzengebergte heeft 21 km aan mooie skipistes en daarnaast ook een aantal populaire langlaufroutes om van te genieten.
  • Skigebied Lipno is te vinden in het Bohemer Woud en bevat 12 kilometer aan pistes. Dit gebied is zeer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen.

Moderne voorzieningen en Sneeuwzeker

De Tsjechische skigebieden hebben de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in moderne faciliteiten. Er komen steeds meer moderne voorzieningen, waaronder bijvoorbeeld de verwarmde stoeltjesliften in Špindl. Het landklimaat zorgt voor koude winters met regelmatige sneeuwval en temperaturen onder nul. De skigebieden breiden voortdurend hun pistes uit, openen nieuwe bergrestaurants en voegen voorzieningen toe voor kinderen. Sneeuwzekerheid is geen probleem, dankzij flinke investeringen in sneeuwkanonnen die zorgen voor voldoende sneeuw, zelfs wanneer de natuur het laat afweten.

Luxe skivoorzieningen in Tsjechië
Moderne skivoorzieningen in Tsjechië
De skivoorzieningen worden steeds luxer in Tsjechië

Tsjechische gezelligheid

Eén van de hoogtepunten van een wintersportvakantie in Tsjechië is de gezelligheid. De vakantiehuisjes in de bossen en dorpen zijn voorzien van knusse interieurs en vaak ook een open haard. Na een dag op de piste is het heerlijk om op te warmen bij een haardvuur en te genieten van een lekkere maaltijd en een drankje in een après-ski bar of restaurant. Ook bieden veel skiresorts wellnesscentra en andere faciliteiten aan om te ontspannen. Bovendien worden er diverse evenementen en wedstrijden georganiseerd waardoor bezoekers zich volop kunnen vermaken. Of je nu liever op de piste staat of tot rust komt in een wellnesscentrum, de Tsjechische skiresorts bieden voor ieder wat wils.

Beginner- en familievriendelijk

Een wintersportvakantie in Tsjechië boeken is een ideale keuze voor gezinnen met kinderen en beginners. In Tsjechië zijn veel van de skigebieden en skischolen volledig gericht op beginners en families. De skigebieden zijn kleinschalig, overzichtelijk en de meeste pistes zijn blauw. Er zijn veel oefenpistes en gecertificeerde ski- en snowboardleraren die Engels of Duits spreken. Bovendien hebben de meeste skigebieden kinderzones, mascottes en gezellige kidsclubs. Ook worden er veel evenementen georganiseerd voor kinderen, zoals slalom wedstrijden en kostuumwedstrijden. Mascottes zoals Fox de Vos in Lipno zorgen voor extra plezier op de pistes.

Kortom, Tsjechië is een ideale bestemming voor wie op zoek is naar een familievriendelijke en beginner-vriendelijke wintersportvakantie. Echter zijn er ook voor wintersporters met enige ervaring leuke uitdagingen om van te genieten. Zo zijn er bijvoorbeeld FUNparks om te proberen, zowel als de slalompiste met tijdsmeting in Jablonec nad Jizerou en de zwarte piste in Harrachov.

Mooie langlaufroutes

Je kunt een wintersport vakantiehuisje in Tsjechië ook gebruiken als uitvalsbasis voor andere wintersporten, zoals langlaufen. is een ideaal vakantieland om te langlaufen vanwege de weinige hoogteverschillen, uitstekende routemarkeringen en diverse loipes. Het land kent een lange traditie in deze sport en veel Tsjechen stappen in het weekend op de ski's om te langlaufen. Het Ertsgebergte, het Boheemse Woud en de bergen in Moravië zijn geliefde gebieden voor langlaufen, maar ook buiten deze gebieden zijn er plekken waar het mogelijk is. De Šumava Trail en de Jizerská magistrala zijn de langste trajecten van het land en doorkruisen prachtige natuurgebieden. Daarnaast vind je ook mooie paden in het Beskiden gebergte en IJzer gebergte. Kortom, in Tsjechië vind je tientallen kilometers aan langlaufpaden en kun je genieten van een prachtig winterlandschap.

Mooie langlaufpiste in Tsjechië
Langlaufen in Tsjechië
Naast skiën, is ook langlaufen in Tsjechië heel populair

Winteractiviteiten voor families en avonturiers

Een wintersportvakantie in Tsjechië biedt een scala aan activiteiten voor jong en oud. Aquapark Špindl in Špindlerův Mlýn is een geweldige plek voor kinderen om van waterpret te genieten. Het Legomuseum in Praag is ook zeker een bezoek waard. Voor een spannende uitdaging kunnen avonturiers de 14 meter hoge ijsmuur in Špindlerův Mlýn beklimmen. Wie liever met beide benen op de grond blijft, kan kiezen voor een mooie wandeltocht of een bezoek aan het boomkroonpad in Janské Lázně voor een schitterend uitzicht over de boomtoppen. Een ritje met de hondenslee door het prachtige Tsjechische landschap is een echte aanrader. En voor degenen die graag naar beneden willen roetsjen, is er de sleeroute van 3.5 km vanaf de bergtop Černá hora (1299 m). Er is voor elk wat wils tijdens een wintersportvakantie in Tsjechië.

Boek een wintersportvakantiehuisje in Tsjechië

Een wintersportvakantiehuis huren in Tsjechië is de perfecte manier om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en te genieten van adembenemende landschappen. En wat is er nu beter dan het boeken van een gezellig vakantiehuisje om in te verblijven? Met Vakantiehuisjes.nl is het boeken van een wintersportvakantiehuisje in Tsjechië nog nooit zo eenvoudig geweest. Ontdek ons uitgebreide aanbod van vakantiehuisjes in de bergen en in de dorpen en kies de perfecte accommodatie die aan al je wensen voldoet.

Kies uit de mooiste wintersport accommodaties in Tsjechië
Wintersport vakantiehuis Tsjechië
Verblijf in één van de schitterende wintersport vakantiehuizen in Tsjechië

Of je nu op zoek bent naar een gezellig huisje inclusief een open haard of zelfs met wellnessfaciliteiten, bij Vakantiehuisjes.nl vind je het allemaal. Met onze handige filters kun je snel en gemakkelijk de perfecte accommodatie vinden. Geniet van de vrijheid en privacy van je eigen vakantiewoning en ontdek het prachtige Tsjechië op je eigen tempo. Of je nu op zoek bent naar een avontuurlijke skivakantie met het hele gezin of een romantisch uitje met z'n tweeën, met Vakantiehuisjes.nl vind je de perfecte accommodatie voor een onvergetelijke wintersportvakantie in Tsjechië. Zo boek je eenvoudig een wintersport vakantiewoning in Tsjechië voor 6 personen, maar ook voor een groep van 10 of zelfs 20 personen!