Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Autovakantie in Duitsland

Autovakantie in Duitsland

Binnenkort naar Duitsland met de auto? Dat wordt genieten! Op deze manier kun je namelijk van heel dichtbij kennismaken met het land. Het is de ideale manier om zowel van de natuur als van de cultuur te genieten. Je kunt helemaal zelf je route bepalen. Als je op de diverse locaties een vakantiehuisje in Duitsland huurt, dan kies je voor volledige vrijheid. Een paar ideeën voor een geslaagde autovakantie in Duitsland.

Rijden in Duitsland

In Duitsland gelden vrijwel dezelfde regels als in Nederland. Je moet wel een aantal zaken verplicht bij je hebben, zoals een veiligheidshesje, een gevarendriehoek en een verbanddoos. In de winter kunnen winterbanden en sneeuwkettingen verplicht zijn onder winterse omstandigheden.

Inspiratie voor een autovakantie in Duitsland

Wat inspiratie opdoen? De volgende streken zijn beslist aanraders wanneer je kiest voor een autovakantie in Duitsland:

1. De Moezel

De Moezelvallei gaat nooit vervelen. Hier kun je rekenen op schitterende panorama’s. Achter elk bocht volgt weer iets nieuws en sommige uitzichten zullen je beslist de adem benemen. Ga je in het voorjaar naar deze streek, dan zullen de gele bloemenvelden je beslist opvallen. Ook de wijngaarden gaan in dit seizoen al een beetje ontluiken.

2. Beierse Alpen

Een liefhebber van de bergen? Ga dan eens naar de Beierse Alpen. In dit gebied is de natuur op veel plaatsen nog vrijwel ongerept. Bezoek bijvoorbeeld het Berchtesgadener Land eens. Hoewel je misschien zou verwachten dat de topdrukte hier in de winter zou zijn, is dat juist vooral in de zomer. Dan kun je hier heerlijk relaxen. Ook voor een skivakantie kun je echter in de Beierse Alpen terecht. De Zugspitze is de hoogste berg van Duitsland.

3. Oostzee

Een vakantie langs een bijzondere kustlijn? Dan is een autovakantie langs de Oostzee geknipt voor jou. Je kunt de diverse kustplaatsen aandoen en in de zomer kun je hier beslist ook genieten van zon, zee en strand. Kühlungsborn is bijvoorbeeld een prachtig stadje om te bezoeken.

4. Beierse Woud

Wist je dat het Beierse Woud het grootste bos van Europa is? Als je van de bossen houdt, dan is dit ook beslist een aanrader. Je vindt er prachtige historische stadjes waar je tijdens je autovakantie even pauze kunt nemen om wat te eten of om gewoon van de stad te genieten.

5. Bodensee

Het is zeker het overwegen waard om rond de Bodensee te trekken. Dit meer heeft een omtrek van 273 kilometer en dat is zeker te doen tijdens een relaxte autovakantie. Wanneer je voldoende tijd hebt, kun je de diverse stadjes aan de rand van het meer aandoen. In de zomer wordt hier volop aan watersport gedaan. Bovendien vind je er diverse stranden met ondiepe gedeeltes, zodat je er ook prima met kinderen terecht kunt. Op-en-top genieten!