Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

5 x mooi Ierland

Ierland wordt een populaire vakantiebestemming voor landgenoten. Dat is ook logisch als je beseft hoeveel moois daar is te zien. Vanuit een vakantiehuisje (vaak in het groen) ligt het hele land voor je open. Hieronder staan 5 bezienswaardigheden in Ierland die stuk voor stuk de moeite waard zijn.

1. De kliffen van Moher

Aan de westkust van Ierland vind je een ongelooflijk landschap bij de dorpjes Doolin en Liscannor. De krijtrotsen zijn hier door het eeuwenlange beuken van de zee uitgegroeid tot de hoogste kliffen in Europa. Het toppunt is 214 meter. Op de kliffen staat een oude ronde toren. Als je die beklimt op een heldere zonnige dag, is het uitzicht over land en zee onvoorstelbaar mooi. Een wandeling hier laat je ook meteen zien hoe bijzonder het land is.

2. Dublin

In de hoofdstad van het land woont bijna 1/3 van alle Ieren. Toch doet het centrum niet aan als een Big City, maar eerder als een gezellig stadje. Er zijn echter wel twee prachtige kathedralen. Ook op cultureel gebied is er altijd wel wat te doen en voor de liefhebber zijn er de vele musea. Na een dagje gebouwen en kunst kijken toe aan wat vertier? In Dublin kan je je in de ontelbare pubs best vermaken. Kies je er een die populair is bij de locals dan is de kans op originele Ierse folk best groot.

3. Aran Islands

Voor de westkust van Ierland liggen drie eilanden waar het leven de afgelopen eeuwen weinig is veranderd. Er mogen maximaal 100 auto’s op de Aran-eilanden worden gebruikt. Je zal er dan ook regelmatig een wagen met paard zien. Visserij is nog steeds de belangrijkste bron van bestaan al neemt  toerisme inmiddels een goede tweede plaats in. De eilandbewoners spreken allemaal nog het originele oud-Iers. Maar maak je geen zorgen, met Engels kan je ook overal terecht.

4. Killarney National Park

Dit park heeft met 100 vierkante kilometer een flinke omvang. Je vindt er het mooiste wat Ierland te bieden heeft op het gebied van landschappen met bergen (heuvels), meren en bossen. Ook op het gebied van fauna en flora raak je hier niet snel uitgekeken. Vooral de speelse rode eekhoorns zijn een lust om naar te kijken en te fotograferen. Ze zijn gewend aan de toeristen. Je kan hier prachtige wandelingen maken en even bijkomen op het landhuis dat in volle luister is hersteld. Dit uitje mag je niet missen.

5. Dingle

Het schiereiland Dingle lijkt afgelegen in het noordwesten van Ierland. Maar er zijn ook genoeg pubs om de avond door te brengen. Verder ligt hier het mooiste strand van Ierland dat ideaal is voor een wandeling. Als je een boottochtje maakt, kan je wellicht een fungi dolfijn spotten . Die komen hier veelvuldig voor. In Dingle kan je ook een goede indruk krijgen hoe lang dit gebied al bewoond is. Door de gunstige ligging aan zee, waren er al in de Bronstijd nederzettingen aanwezig. Een kijkje bij de opgravingen die zijn gedaan is een mooie afsluiting van een dagtocht naar Dingle.

Bekijk ook: Roadtrip Zuid-Engeland: 6 beste plaatsen om in Zuid-Engeland te bezoeken