Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Goedkoopste skigebieden in Europa; de beste bestemmingen

Goedkoopste skigebieden in Europa; de beste bestemmingen

Verlang jij ook alweer naar het moment dat je op de ski’s kan in dat prachtige decor van besneeuwde berghellingen? Hieronder vind je een paar bestemmingen voor een goedkope skivakantie die toch best een de mooiste tot nu toe zou kunnen gaan worden.

1. Vitosha, Bulgarije

Het is een klein skioord met ongeveer 20 kilometer aan pistes, maar het heeft vele voordelen. Het is het hoogste skigebied in Bulgarije en biedt zowel voor de beginner als de geoefende skiër veel sneeuwpret. Aan de rand van het gebied zijn er vele goedkope restaurantjes en après-ski bars. Op maar enkele kilometers afstand vind je de hoofdstad Sofia die met zijn prachtige gebouwen zoals de Alexander Nevsky kathedraal een bezoek meer dan waard is. Het is tevens het goedkoopste skigebied in Europa waar je ook voldoende vertier vindt als je niet op de latten staat.

2. Stronie Slaskie , Polen

De beste skipistes in Polen liggen tegen de Tsjechische grens. Naast Stronie Slaskie liggen er nog meer mooie skigebieden in deze omgeving, het graafschap Klodzko. Voor de skiërs is en meer dan genoeg sneeuwpret, maar ook fervente wandelaars zullen hier genieten van de sprookjesachtige omgeving.

3. Banksko, Bulgarije

Het gaat hier om goedkope skivakanties, dus is het niet verrassend dat ook op nummer 3 Bulgarije terecht komt. Dit gebied bevindt zich in het zuiden van het land en dan hebben we het over het Piringegebergte. Met 75 kilometer aan pistes is er voldoende ruimte voor beginners en geoefende wintersportliefhebbers. In Bulgarije houdt men ook wel van een biertje en wat sterkers. Daarvoor kan je naar het dichtbij gelegen Rakija.

4. Cauterets, Frankrijk

De Franse Pyreneeën zijn minder gewild bij skifanaten dan de Alpen en dat betekent dat je in dit relatief nieuwe skigebied minder drukte en minder luxe zal vinden, maar het prijskaartje is daardoor een stuk aantrekkelijker. De pistes zijn mooi en uitdagend. Na de sneeuwpret kan je terecht in het kleine dorpje Cauterets, dat 1.100 inwoners heeft. Voor de gasten zijn er ook zwembaden, fitnessruimte en schaatsbanen.

5, Mont-Dore, Frankrijk

Boven drie oude vulkanen ligt een mooi skigebied, het Massif du Sandy . Hier vinden ook gevorderde skiërs een aantal pistes die minimaal uitdagend kunnen worden genoemd. Maar ook voor gezinnen met kinderen valt er hier genoeg te beleven. De reden dat het hier minder druk is dan in de Alpen is de ligging. Het kan hier in de winter behoorlijk koud worden. Een extra trui mee is derhalve een goed idee,

6. Orcières, Frankrijk

Als je beslist naar de Alpen wilt, maar niet de hoofdprijs wilt betalen, is Orcières een mooie optie. Het is met 100 kilometer pistes in de Hautes Alpes het grootste skigebied op deze lijst. Er zijn vele groene en blauwe pistes waar je als beginner de kneepjes van het skiën kan leren. Voor de waaghalzen zijn er de sneeuwscooters en watervallen. Ook met de hondenslee kan je erop uit. Een mooi gebied voor gezinnen waar iedereen van de winter houdt.