Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Corfu tips; wat is er te zien en te doen?

Corfu is het grootste Ionische eiland na Kefalonia en ligt op nog geen twee kilometer van de Albanese kust. Het is in de zomermaanden behoorlijk warm op het eiland, in augustus is 35°C geen uitzondering. Echter kan het in de winter flink koud worden als de wind uit het oosten of noorden komt. Korfu is het gehele jaar groen en dat betekent dat ook regen er regelmatig voorkomt. De zomers zijn meestal droog. Het noorden van het eiland is het drukst bevolkt. Hier vind je prachtige baaien en pittoreske dorpjes. Het centrale deel is heuvelachtig en in het zuiden is er een laagvlakte met olijfbomen en cipressen. Dit is ook het gebied waar veel watervogels overwinteren te midden van de mooie natuur. Er is veel te zien en te doen op Corfu en de eilandjes Praga en Paxos moet je beslist ook aandoen.

Een aantal Corfu tips

1. Corfu-stad

De hoofdstad is een werelderfgoed van de Unesco en bij een bezoek zal je meteen begrijpen waarom. Het Venetiaanse fort en de stadsmuren (met een wandelroute) zijn een must om te bekijken. De oude stad is goed bewaard gebleven en bestaat uit een wirwar van kerkjes, musea, winkeltjes, tavernes en woningen. De sfeer moet je gewoon een keer proeven.

2. Paasfeest in Kerkura

Net als in de rest van Zuid-Europa is het paasfeest in Griekenland het meest belangrijke Christelijke feest. Het stadje Kerkura is het middelpunt van de viering hiervan in Griekenland. Een week lang is er dagelijks een evenement. Niet alleen buitenlanders maar ook veel Grieken van het vasteland komen dan graag naar Kerkura.

3. Paleokastrida

Dit is beslist een van de meest populaire bestemmingen op Corfu. De naam betekent letterlijk oud kasteel en dit kasteel brengt je inderdaad terug naar de tijd dat Griekenland de bakermat was voor de democratie. In die tijd was het land een van de grote beschavingen in de wereld en nog steeds zijn er dingen in ons dagelijks leven die gebaseerd zijn op die tijd. Overigens is het kasteel niet de enige attractie en het is tenslotte ook vakantie. De twee baaien hier hebben kristalhelder zeewater en zijn geschikt voor iedere soort van watersport.

4. Een grote eilandtour

Wil ze zeker weten dat je niets mist tijdens je vakantie op Corfu? Doe dan de grote eilandtour. Je komt daarbij op alle leuke plekjes op het eiland en kan dan later zelf bepalen aan welke attractie je een langer bezoek zult brengen. Een rivieren-Safari op het vasteland van Griekenland of een dagtocht naar het onbekende Albanië is ook mogelijk vanaf het eiland.

5. Het paleis van Sissi

De Oostenrijkse keizerin Elisabeth, bijgenaamd Sissi, liet voor haar gezondheid een prachtige woning neerzetten op Corfu. Wie de film heeft gezien, zal zich dat vast herinneren. Het is vandaag de dag mogelijk om dit paleisje te bewonderen (tegen betaling). Ben jij meer een fan van de James Bond films? Dan herken je vast de locaties op het eiland waar delen zijn opgenomen van ‘For your eyes only’.

Lees ook: Prachtige plekken die je moet zien aan de Portugese kust