Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De 5 leukste activiteiten en bezienswaardigheden in de Dolomieten

De 5 leukste activiteiten en bezienswaardigheden in de Dolomieten

De Dolomieten zijn natuurlijk een prachtige locatie om een vakantiehuisje in Italië te huren. Er is bijzonder veel te doen en te zien. Maar eerst een paar wetenswaardigheden over  het gebied waar jouw vakantiewoning staat.

  • De Dolomieten staan sinds 2009 op de lijst van UNESCO- werelderfgoed.
  • Er zijn hier 18 bergen die hoger zijn dan 3.000 meter.
  • Vroeger heten deze bergketen Monti Pallidi totdat het mineraal dolomiet hier in grote hoeveelheden werd ontdekt.
  • De steile rotswanden en scherpe pieken zijn door eeuwenlange erosie ontstaan.
  • De wereldberoemde ijsmummie Ötzi is te zien in de stad Bozen.
  • Na de Eerste Wereldoorlog verschoof de grens tussen Italië en Oostenrijk en vanaf dat moment behoorde de gehele bergketen tot Italië.

Wat is er te zien en te doen? Een kleine greep uit de vele opties

1. Klim naar het bergdorpje Selva

In de Dolomieten is het ook in de zomer aangenaam qua temperatuur om iets te ondernemen. Een klimtocht naar het dorp Selva is een leuke mogelijkheid. Hier in de buurt vind je ook de oudste kerk uit het gebied in het nabij gelegen Selva di Gardena. De kerk dateert uit de 12e eeuw en veel ouder vind je ze niet in Europa.

2. Neem de piste van Val di Frasa

Heb je een vakantiehuisje gehuurd in de Dolomieten in het winterseizoen, dan is deze piste er eentje die je beslist moet proberen. Er zijn afdalingen voor alle skiërs maar de grootste uitdaging  is een zwarte piste van 1.500 meter die loopt van de 3.000 meter hoog gelegen Col di Rossi naar de Pecol die op 2.000 meter ligt. Het uitzicht hier wordt ook het mooiste in Europa genoemd.

3. Wandelen in de Dolomieten

Er zijn vele wandelroutes hier zodat er altijd eentje is die jou aanstaat en geschikt voor je is. De omgeving is prachtig en zeer fotogeniek. De Dolomieten zijn beslist ruig terrein. Als je een trektocht gaat maken vanuit je vakantiewoning die meerdere dagen duurt, is een goede voorbereiding een noodzaak. Een professionele reisgids mag niet ontbreken en het reserveren van verblijf voor onderweg is een must. Voor kortere wandelingen zijn stevige en goedzittende wandelschoenen een aanrader. Kies een route die bij je past.

4. Mountainbiken over de Drei Zinnen

Als mountainbiken jouw ding is, moet je deze bijzondere tocht over 3 bergtoppen uiteraard maken. Je kan hier op diverse plaatsen een mountainbike huren om te genieten van een geweldig uitzicht op bergmassieven. Het maximale stijgingspercentage hier is 17%. Vergeet niet om gepast geld mee te nemen voor het tolstation dat je zal passeren op deze geweldige tocht.

5. Beklim de Sextener Rotwand

De moeilijkheidsgraad van deze beklimming is relatief laag: (A/B) maar de Sextener Rotwand is 3 kilometer hoog. Het is dus beslist geen eenvoudige wandeling. Je vertrekt uit het dorpje Sexten. Als je deze uitdaging aangaat, moet je er rekening mee houden dat de klimpartij zeker 8 uur in beslag zal nemen. Check vooraf de weersverwachting en zorg dat je goed voorbereid aan dit avontuur begint.