Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De 6 mooiste Griekse eilanden

Een vakantiebezoek aan Griekenland omvat vrijwel altijd ook een aantal Griekse eilanden. Maar welke moet je dan kiezen? Er zijn er 6.000 waarvan er meer dan 200 zijn bewoond. Hieronder vind je de mooiste eilanden, die gemeenschappelijk hebben dat het massatoerisme ze nog niet heeft bereikt.

1. Naxos

Dit eiland is het grootste van de Cycladen en heeft een zonnig klimaat, prachtige stranden en spierwitte dorpjes net als de rest van de archipel. Maar Naxos heeft meer: het is bijzonder vruchtbaar. Overal vind je hier olijfbomen, druivenstruiken, citrusvruchten en amandelbomen. Vaak loopt dit door tot aan het strand. De hoofdstad -Naxos Stad- is tegen een heuvel gebouwd. Dat zorgt voor een schitterend uitzicht over de Egeïsche zee. Hier moet je beslist een zonsondergang meemaken.

2. Skiatos

Klein maar bijzonder fijn. Skiatos is het kleinste eiland van de Sporaden. De oppervlakte is ongeveer 50 km2. Massa toerisme vind je hier niet, maar wel meer dan 50 kleine maar schitterende stranden, vaak in de vorm van een baai en omringd door olijf- en pijnbomen. Skiatos is niet geheel onontdekt. In Skiatos-stad zijn er veel hippe lounge-bars waar de leden van jetset aan hun cocktails nippen. Je kan ook voor minder bescheiden horecagelegenheden gaan.

3. Mykonos

Als je de film The Bourne Identity hebt gezien, zal je de windmolens van Mykonos meteen herkennen. Het eiland is slechts 86 km2 groot maar heeft vele stranden. Mykonos wordt wel het Ibiza van Griekenland genoemd en ook vergeleken met het Franse Saint Tropez. Je kan hier dan ook alle luxe vinden die je maar wilt. Echter de drukte die bij de plaatsen hoort waarmee die eiland wordt vergeleken ontbreekt. Ook voor je rust kan je hier terecht.

4. Kefalonia

Onbekend betekent niet altijd klein. Kefalonia is het grootste van de Ionische eilanden. De oppervlakte is ongeveer 800 km2. Het mooiste strand van heel Griekenland is waarschijnlijk Myrtos Beach. Toch is het ook hier rustig wat toerisme betreft. Het mooiste dorp op dit eiland is Fiskardo en ergens is het een wonder dat het dorpje nog bestaat. Het is als enige dorp compleet gespaard gebleven bij aardbevingen die het eiland in het verleden hebben getroffen.

5. Andros

De meeste toeristen die je op dit kleine eiland in de zomer zal aantreffen zijn inwoners van Athene. Als het te warm wordt in de stad komen ze graag naar de stranden van Andros. Het eiland is groen in het binnenland en voor natuurliefhebbers is het een ware oase. Ook kunstliefhebber komen hier graag. De kunstvoorstellingen in Andros-stad zijn wereldberoemd.

6. Paros

Mooie rotsformaties, schitterende stranden, romantische baaitjes, idyllische witte huisjes met blauwe kozijnen: Paros is beslist beeldschoon. Jongeren komen er vooral voor het strand van Kolymbithtes. Daar kan het ook gezellig druk worden. Maar als je op bent naar een strandje voor twee zal je ook dat zonder moeite vinden. De leukste dorpen op het eiland zijn Parika en Santa Maria, waar je het verleden van het eiland dat van de visserij afhankelijk was, nog proeft.

Lees ook: 7 van de mooiste eilanden in Europa die je zou moeten bezoeken