Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De 7 mooiste plekken in het Zwarte Woud van Duitsland

In het zuidwesten van Duitsland tegen de Franse en Zwitserse grens aan vind je het Zwarte Woud. Dichte bossen en veel natuur lokken ieder jaar veel toeristen naar dit gebied. Hieronder staan een paar van de mooiste plekken.

1. Wandelpaden

Als een van de eerste gebieden ter wereld werden er al midden 19e eeuw wandelpaden uitgezet in het Zwarte Woud. Op die manier konden vele duizenden wandelaars genieten van het prachtige bos en de indrukwekkende natuur en toch op het goede pad blijven. Ook vandaag de dag zijn er vele duizenden kilometers aan wandelroutes, waar je de stilte en de grootsheid van dit gebied kan ervaren.

2. Watervallen van Triberg

Bovenaan staat tegenwoordig een waterkrachtcentrale maar dat doet niets af aan de 7 grootste watervallen in Duitsland. De watervallen liggen vaak bij het leuke plaatsje Triberg. Deze watervallen zijn het meest bezochte punt in het Zwarte Woud. Via een pad kan je naar beneden afdalen. Dat is een avontuur voor de meer sportieve toerist, het pad is glibberig en steil.

3. Kasteel Hohenzoller

On de elfde eeuw werd het eerste kasteel op een strategisch punt gebouwd, op een bergtop 850 meter hoog. Meerdere malen werd de burcht verwoest en weer opgebouwd. Fransen, Oostenrijkers en Duitsers hielden er de wacht. Het huidige kasteel is uit de 14e eeuw en trekt ieder jaar 300.000 bezoekers mede dankzij de kunstcollectie.

4. Bron van de Donau

Een van de meest bezongen rivieren is de machtige Donau die door midden en oost Europa stroomt richting de Zwarte Zee. De bron die je kan bezoeken ligt bij Donaueschingen. Er is een indrukwekkend monument gebouwd rond de oorsprong van de op één na langste rivier van Europa. Overigens zijn de riviertjes Brigach en Breg mede reden dat de Donau zo’n indrukwekkend door Europa kan stromen.

5. Bergen en kabelbanen

Er zijn meerdere bergen in het gebied waarvan je de top kan bereiken met een kabelbaan. De hoogste is de Feldberg van bijna 1.500 meter. Rondom de bergtoppen kan je prachtige wandelingen maken met een ontzagwekkend uitzicht over het ruige gebied. In de winter is dit het terrein van de wintersporters.

6. Abdij en Dom van St. Blasien

Het is een bijzondere gedachte dat de Abdij van het stadje St. Blasien is gebouwd in de 9e eeuw en daarna ongeveer 1.000 jaar in gebruik is geweest. Vandaag de dag is het een toeristische attractie. Dat geldt ook voor de Dom die uit de 18e stamt en een vervanger is van een oudere kerk die door brand werd verwoest.

7. Schwarzwalder Kirsch en koekoeksklokken

De Schwarzwalder kersentaart is een van de meest bekende soorten gebak. Oorspronkelijk is het ontwikkeld in een ander deel van Duitsland, maar je kan ze overal gaan proeven in het gebied. De koekoeksklok is wel geboren in het Zwarte Woud en de meeste worden hier nog steeds gemaakt. Op vele plaatsen kan je nog zien hoe dit oude ambacht wordt uitgeoefend. Informeer er ter plaatse maar eens naar of bezoek een museum.

Bekijk ook: 5 plekken om te wandelen in Duitsland