Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De beste vakantie appartementen in Winterberg

Winterberg, gelegen in het prachtige Sauerland is een populaire bestemming voor wintersportliefhebbers in Duitsland. Met schilderachtige bergen, uitgestrekte skipistes en tal van winterse activiteiten, trekt deze regio jaarlijks duizenden bezoekers. Een van de belangrijkste factoren voor een geslaagde wintervakantie in Winterberg is het kiezen van het juiste vakantie appartement. In dit artikel laten we je kennismaken met enkele van de beste vakantie appartementen die Winterberg te bieden heeft, zodat je kunt genieten van een onvergetelijke wintersportvakantie.

De beste vakantie appartementen in Winterberg

Op vakantie in Winterberg

In het hart van Sauerland vind je de betoverende wintervakantiebestemming Winterberg. Dit mooie stadje is omringd met majestueuze bergen en dennenbossen, dus een echt paradijs voor wintersportliefhebbers. Of je nu graag actief bent op je wintervakantie of juist de rust wil opzoeken, Winterberg heeft voor iedereen iets te bieden.

Appartement Weltring park 2 D  - ★★★★☆

Deze prachtige vakantiewoning ligt in de nabijheid van het skigebied en de bobsleebaan in Winterberg. Appartement Weltringpark 2D is perfect voor jouw wintersportvakantie, aangezien het skigebied op nog geen kilometer afstand van de woning ligt. Zo kun je de hele dag door genieten van wintersportactiviteiten. In het appartement is er een volledig uitgeruste keuken met oven en fornuis, zodat je zelf heerlijke maaltijden kunt bereiden tijdens deze vakantie. Als je geen zin hebt om te koken, hoef je slechts 20 minuten te lopen naar het centrum van Winterberg, waar je de gezelligste restaurants vindt. Het appartement beschikt over 1 badkamer en 2 slaapkamers, waarin je een bad en een douche aantreft. In het appartementencomplex is tevens een skikelder beschikbaar. In totaal kunnen er 5 gasten verblijven in dit appartement.

Binnen korte tijd sta jij op deze piste vanuit dit vakantiehuisje

Niet alleen het skigebied bij dit appartement is prachtig, maar ook het centrum van Winterberg heeft veel te bieden. Er rijdt een gratis bus naar het centrum, waar je kunt genieten van leuke boetiekjes, cafés en restaurants. In de omgeving van Winterberg is er genoeg te doen voor als je even genoeg hebt van de wintersportactiviteiten. Je kunt een bezoek brengen aan de begaanbare grotten of een van de attractieparken. Ook is er een klimbos in de buurt, maar deze is gesloten als er sneeuw ligt, aangezien dit gevaarlijk kan zijn. Daarnaast heb je toegang tot een hooggelegen wandelpad en de mountainbike-arena, direct voor de deur. Met sneeuw zijn deze paden wat uitdagender, maar nog steeds even leuk en mooi. Deze vakantiewoning is dus niet alleen leuk in de winter, maar ook in de zomer kun je hier de leukste vakantie beleven. In de zomer kun je zwemmen in stuwmeren of zeilen, en je hebt ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de zomerrodelbaan.

Appartement 2 raum app 4 pers 55 qm - ★ ★ ★ ★ ☆

Verzorgde vakantiewoningen in een appartementencomplex aan de rand van Winterberg, te midden van een wandel- en skigebied. Dit prachtige appartement ligt op nog geen kilometer afstand van het skigebied, dus met een korte wandeling bevind je je al in het skigebied. Het skigebied is niet alleen geschikt voor wintersportactiviteiten, maar je kunt er ook prachtige wandelingen maken met adembenemende uitzichten. Winterberg staat bekend om de wereldbekerwedstrijden in bobsleeën en rodelen. Jaarlijks komen mensen vanuit allerlei landen naar Winterberg om aan deze wedstrijden deel te nemen. Ben je even uitgeskied? Dan kun je terecht in het appartementencomplex, waar een sauna beschikbaar is voor mensen die na een actieve dag ultiem willen ontspannen. Ook is er een zwembad in het appartementencomplex, waar je kunt genieten van een verfrissende duik na een lange sportieve dag. Als je van plan bent de hele dag bij het zwembad te blijven, raden we aan om naar een ander zwembad in de buurt van Winterberg te gaan, aangezien dit meer geschikt is voor een dagje zwemplezier. Winterberg heeft verschillende skigebieden, elk met zijn eigen unieke eigenschappen. Je kunt kiezen om bij het skigebied in de buurt van het appartement te blijven, maar het is ook leuk om samen een ander skigebied te verkennen.

Modern ingerichte vakantiehuisje voor jouw volgende wintersportvakantie

Appartement Zum Hohlen Rain 11 - ★ ★ ★ ★ ☆

Het onlangs gerenoveerde appartement Zum Hohlen Rain 11 is een van de beste accommodaties voor een wintersportvakantie in Winterberg. Deze studio bevindt zich in het nabijgelegen dorpje Züschen, dat op 6 kilometer afstand van Winterberg ligt. Züschen heeft zijn eigen skigebied, dat ook prachtig is. Als je de voorkeur geeft aan een van de skigebieden in Winterberg, kun je met een korte autorit snel bij je favoriete piste zijn. Vanuit dit dorp loopt ook een directe wandelroute naar Winterberg, die prachtig is om te bewandelen. In het centrum van Züschen kun je ook heerlijk eten, maar in Winterberg heb je meer keuzemogelijkheden, aangezien Winterberg groter is dan Züschen. Daarom geven de meeste mensen toch de voorkeur aan Winterberg als ze in Züschen verblijven.

In de studio is er ruimte voor maximaal drie personen, en je hebt de beschikking over een volledig uitgeruste keuken met een tosti-apparaat en een Nespresso-koffiezetapparaat. De comfortabele hoekbank in de woonkamer kan altijd worden omgetoverd tot een slaapplaats, en in de slaapkamer vind je een tweepersoons boxspringbed. Op het terras is er een barbecue aanwezig, die je het hele jaar door kunt gebruiken. In de tuin van het complex vind je een speeltuin voor de jongere vakantiegangers.

Dé perfecte uitvalbasis voor het najaar

Winterberg biedt een breed scala aan activiteiten. Je kunt een bezoek brengen aan een attractiepark of een van de prachtige fietsroutes verkennen. Het centrum van Winterberg is erg gezellig en biedt veel geschiedenis en cultuur uit Duitsland. Bij mooi weer kun je zelfs rotsklimmen, en vanaf de top van de rots kun je genieten van een prachtig uitzicht op Winterberg. Als het zonnig is in Winterberg, kun je ook gaan zwemmen in een van de mooie meren die de stad te bieden heeft.

Appartement Am Bergelchen 13 – MU - ★ ★ ★ ★ ☆

Een kwartiertje rijden en je bevindt je in een van de prachtige skigebieden van Winterberg. Appartement Am Bergelchen 13 - MU is een ideaal verblijf voor een wintersportvakantie in Winterberg. Dit mooie appartement ligt net buiten Winterberg, zodat je kunt genieten van de rust en de drukte van Winterberg wanneer je maar wilt. Het appartement bevindt zich op de bovenste verdieping en er is een parkeergarage waar je de auto en eventuele fietsen kunt stallen. In de ruime woonkamer vind je een Smart TV, en in de keuken is er een magnetron, oven, broodrooster, vaatwasser, koelkast, waterkoker en een Senseo-koffiezetapparaat. De badkamer heeft een douche, geen bad, en beschikt over een wastafel en toilet. Er is één slaapkamer in het appartement met een tweepersoonsbed en een stapelbed, dus er kunnen maximaal 4 gasten verblijven in dit appartement.

Genoeg te beleven vanaf dit vakantiehuisje

Wintersport in Winterberg

In Winterberg en de omgeving vind je de prachtigste natuur om te wandelen, fietsen en wintersporten. Winterberg heeft meerdere skigebieden die allemaal even uniek zijn. In deze gebieden kun je genieten van verschillende soorten wintersporten, zoals langlaufen, sleeën en skiën. Je kunt ook wandeltochten maken in deze skigebieden, wat zorgt voor de mooiste uitzichten. Ook in de zomer is er van alles te doen in deze stad, zoals zwemmen in een van de prachtige meren of klimmen in het klimbos. De mountainbikeroutes zijn ook erg populair, maar in de winter met sneeuw bedekt. Dit maakt ze  gevaarlijk waardoor het wordt afgeraden om ze in de winter te gebruiken. Natuurlijk is lekker eten tijdens je vakantie belangrijk. Winterberg staat bekend om de lekkerste en gezelligste restaurants van Duitsland. Hier staan ze elke dag voor je klaar om typisch Duitse gerechten te bereiden. De winkels zijn ook bijzonder gezellig, en je kunt er de leukste souvenirs voor thuis scoren.

Winterberg is een fantastische bestemming voor wintersportliefhebbers en de keuze van het juiste vakantie appartement kan je verblijf aanzienlijk verbeteren. Of je nu de voorkeur geeft aan centrale locatie, een rustige omgeving, direct toegang tot de pistes of moderne voorzieningen, er is een breed scala aan vakantie appartementen in Winterberg om uit te kiezen.

Je volgende vakantiehuis vind je op Vakantiehuisjes.nl

Zorg ervoor dat je je vakantie van tevoren plant en het appartement kiest dat het beste bij jouw behoeften past, zodat je kunt genieten van een onvergetelijke wintersportvakantie in deze prachtige regio. Op vakantiehuisjes.nl vind je bovenstaande en veel meer appartementen die geschikt zijn voor een wintersportvakantie in Winterberg, dus neem snel een kijkje!



Auteur: Dani