Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De Krka watervallen bezoeken? Bekijk onze tips

De Krka watervallen liggen in het Nationaal Park Krka bij Sibenik in Kroatië. Het park en de watervallen danken hun naam aan de rivier de Krka. Deze rivier is zelf niet erg indrukwekkend omdat met een lengte van ongeveer 70 kilometer het de 22e rivier van Kroatië is. Maar de watervallen zijn beslist de moeite waard.

Ze hebben in totaal een verval van 250 meter maar dat gebeurt in zeven stappen. Er zijn watervallen die wel 100 meter breed zijn. Door smeltwater kan de rivier in de lente en zomer zeer wild zijn. Er zijn ook gedeelten waar de rivier lijkt te zijn verdwenen om na een kilometer weer op te duiken. Een bezoek is beslist de moeite waard als je een vakantiehuisje in de buurt hebt en je moet er voldoende tijd voor uittrekken.

Tips voor je bezoek aan de Krka watervallen

1. Openingstijden

Het park is gedurende het gehele jaar geopend. Een bezoek in de zomer heeft als voordeel dat je dan kan zwemmen in de lager gelegen gedeelten. Deze staan duidelijk met borden aangegeven. Het is niet toegestaan om in andere delen van het park te zwemmen en hier wordt toezicht op gehouden.

2. Honden

Een hond mag alleen aangelijnd het park in. Op het eiland Visovac mogen geen honden worden meegenomen. Als je echt wilt genieten van een bezoek aan het park is het verstandig om geen hond mee te nemen.

3. Bezoek aan het klooster op Visovac

Het is mogelijk om het eiland Visovac te bezoeken in het kader van een rondleiding met boottochtje. Op het eiland bevindt zich het klooster van Krka. Als je dit klooster wilt bezoeken, moet je rekening houden met de volgende kleding voorschriften. De schouders moeten bedekt zijn en te korte kleding is niet toegestaan. Ook met badkleding ben je niet welkom in het klooster. Een goede gast houdt zich uiteraard aan die regels.

4. Afval

Afval moet in de speciale containers worden gegooid of worden meegenomen het park uit. Er is streng toezicht om te voorkomen dat er afval in het park terechtkomt. Boetes zijn onvermijdelijk als jij je niet aan de regels houdt. In Kroatië zijn toeristen zeer welkom, maar men neemt de voorschriften ook serieus en discussiëren heeft dan ook geen zin.

5. Kom vroeg als je zeker wilt zijn van directe toegang

Het park is door de grotere bekendheid een echte trekpleister geworden. Er is een maximum van 10.000 bezoekers dat op hetzelfde tijdstip in het park mag zijn. Het park gaat om 8 uur open en in de drukke zomermaanden is rond 10 uur in de ochtend het maximale aantal bezoekers meestal al bereikt. Kom je later dan zal je moeten wachten totdat er weer andere gasten zijn vertrokken.

6. Goede wandelschoenen voor een comfortabel bezoek

Sommige paden in het park zijn relatief ruig en dan is een paar stevige wandelschoenen beslist prettig.

In de zomer kan het erg warm worden in Kroatië en is de kracht van de zon op het hoogtepunt. Bescherm je huid en ogen dan ook goed en draag bij voorkeur iets op je hoofd tijdens de warmste tijd van de dag. Neem ook altijd iets om te drinken mee.

Lees ook: Mooiste stranden in Europa