Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De top 6 dingen om te zien en te doen in Eifel Nationaal Park

Dichterbij dan je wellicht denkt, vind je het Eifel Nationaal Park. Dit gebied van 110 km2 ligt in het centrum van de Hoge Venen Eifel, een regio die Oost-België verbindt met de bondsstaten Noordrijn- Westfalen en Rijnland Palts. Wat er te doen is in Eifel Nationaal Park en welke bezienswaardigheden het heeft, staat hieronder opgenomen.

1. De natuur van de Eifel

Het gebied is een bezienswaardigheid op zich door de flora en fauna. Je kan het park verkennen en genieten van de ongestoorde levensruimte die de dieren hier hebben in de bossen, de hoogvlakten, bosweiden en beekdalen. Je vindt hier diverse boomsoorten zoals oude essen, kastanjes en wilde kersen. Bijzondere dieren zijn de wilde katten en zwarte ooievaars.

2. Rondleidingen met een ranger

Het is uiteraard nog mooier als je tijdens een wandeling door dit prachtige gebied een toelichting krijgt van een echte kenner. Dat is mogelijk door met een ranger op stap te gaan. De afstand die je daarbij aflegt is ongeveer 12 kilometer, maar het gaat beslist niet om snelheid. De duur van de tocht hangt dan ook vooral af van hetgeen je onderweg zal tegenkomen. In ieder geval kan je verzekerd zijn van de mooiste verhalen over de flora en fauna van het park.

3. Orchideeën spotten

Wellicht had je niet verwacht hier orchideeën te vinden, maar in het zuidelijk gedeelte van het park zijn er meerdere soorten zoals de gevlekte orchis. Het zal duidelijk zijn dat je alleen mag kijken en fotograferen.

4. Wildnis(t)räume

Ook centraal kan je genieten van de natuur in dit gebied. De tentoonstelling Wildnis(t)räume geeft op een oppervlakte van 2.000 m2 een prachtig overzicht van hoe het er in het park in de praktijk aan toe gaat. Er zijn meerdere afdelingen waar je alles kunt leren van wortel tot kroon maar ook de wereld kunt zien door ogen van een dier. Hier mag en moet je aanraken en voelen om de echte ervaring te krijgen. Dat maakt een rondleiding tot een spannende beleving.

5. Sterrenpark

Sinds 2014 is het Nationaal Park Eifel gekwalificeerd als een sterrenpark. Tijdens de nacht wordt het gebied beschermd tegen belasting middels kunstmatig licht. Dat heeft voor de nachtdieren het voordeel dat ze hun natuurlijk leefpatroon kunnen blijven volgen. Voor de menselijke bezoeker is het mogelijk om een sterrenrijke hemel te bewonderen terwijl de vleermuizen zachtjes door de lucht suizen op zoek naar voedsel.

6. Zintuigstoelen

Er zijn diverse uitkijkpunten waar je een mooi uitzicht hebt over het park. Deze punten hebben als extraatje de zintuig-ligstoelen. Ga lekker ontspannen liggen op een dergelijke stoel en laat je zintuigen het werk doen. Wellicht hoor je het kloppen van een specht of het geluid van andere bosbewoners. Als je een tijdje ligt zal ook de geur van het bos tot je door dringen en zie je de insecten en vogels boven je vliegen. Het is dan niet moeilijk om je onderdeel te voelen van deze bijzondere natuur.

Lees ook: De 5 leukste activiteiten en bezienswaardigheden in de Dolomieten