Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Last minute huisje aan zee, hier kun je naartoe

Als de zon weer voldoende uren maakt en de temperatuur oploopt, is het best uit te houden aan zee. Maar je kan uiteraard ook kiezen voor een strandwandeling als de zee nog ruig is en de lucht grijs en dreigend. Zelfs op een regenachtige dag is een vakantiehuisje aan zee nog een mooie manier om te genieten van de omgeving. Het is dan wel van belang dat je spontaan kunt kiezen om er op uit te trekken en een last minute huisje aan zee boekt.

Tips bij het boeken van een last minute huisje aan zee

1. Wacht niet te lang

In een hotel zijn er vaak nog meerdere kamers te verkrijgen als gasten de reservering op het laatste moment intrekken. Dat gebeurt bij vakantiehuisjes minder vaak. Als jij je bestemming aan de kust hebt gekozen, wacht dan niet te lang met boeken. Misschien is de korting minder als je niet tot het allerlaatste moment wacht. Daar staat tegenover dat je in ieder geval voordeliger uit bent dan bij verblijf in een hotel. Ook de privacy is uiteraard in een vakantiehuisje beter gegarandeerd.

2. Laat je verrassen

Wil jij op korte termijn een huisje aan zee en maakt het je niet echt veel uit welke deel van de (Nederlandse) kust je gaat bezoeken? In dat geval is het veel eenvoudiger om een last minute met een aantrekkelijke korting te krijgen. Dat is vergelijkbaar met last-minute vakanties waarbij vakantiegangers op het vliegveld wachten tot er een plekje vrijkomt voor een vakantie in een onbekend vakantieland. Ook voor een vakantiehuisje geldt dat de exploitant liever genoegen neemt met een lagere prijs dan het huisje leeg laat staan.

3. Wees flexibel

Wil jij naar zee en maakt het je niet zoveel uit wanneer dat is of bij welk weertype? Ook dan ben jij het soort huurder van een vakantiehuisje dat exploitanten graag zien. Hiermee kunnen ze immers ook voorkomen dat er leegstand optreedt bijvoorbeeld als de weersverwachtingen tegenvallen. Als je een zonaanbidder bent waarvoor een bezoek aan zee alleen is geslaagd op een tropische dag, is dit niet echt de optie voor jou. De korting die je kan krijgen is vaak wel erg aantrekkelijk.

Super last minute?

Bijna alle grote verhuurders van vakantiehuisjes hebben constant last minute vakantiehuisjes in de aanbieding. Een aantal daarvan zullen aan zee zijn. Hierbij speelt marketing ook een grote rol en de kortingen die je daarbij krijgt, zijn niet altijd gebaseerd op feitelijk last minute. Dat hoeft voor jou weinig uit te maken als de prijs oké is. Omdat het last-minute fenomeen zo’n grote vlucht heeft genomen, spelen vakantie-organisatoren en ook verhuurders van vakantiehuisjes hierop in. Om die reden krijg je nu ook regelmatige super last minute aanbieding. Hierbij zijn de kortingen beduidend hoger. Daar staat ook tegenover dat je eigenlijk je koffer al ingepakt moet hebben om te kunnen profiteren van een super last minute. De zee lonkt, dus geniet ervan.

Bekijk ook: De mooiste bezienswaardigheden van Bretagne