Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Onze tips voor Noord-Frankrijk

Onze tips voor Noord-Frankrijk

Voor veel Nederlanders lijkt Frankrijk pas te beginnen bij Parijs en alles waar daarna komt. Dat is eigenlijk onterecht, want het Noord-Frankrijk heeft ook veel te bieden. Het voordeel is sowieso dat je vanaf de Nederlandse grens maar een paar uur hoeft te rijden om in dit gedeelte van Frankrijk vakantie te gaan vieren. Vakantiehuisjes zijn ook daar genoeg te vinden.

De 5 mooiste bezienswaardigheden van Noord-Frankrijk

Hieronder vind je een greep uit de bezienswaardigheden in de regio Noord-Frankrijk.

1. Lille / Rijsel

Lille, ook wel bekend als Rijsel, is een gezellige stad in het noorden en geschikt voor een uitje. Midden in de stad is het grote plein dat is genoemd naar Charles de Gaulle. Zijn standbeeld prijkt midden op het plein, dat is omring met kleurige monumentale huisjes. De stad heeft een mooi kunstmuseum en de Notre-Dame-de-la-Treille mag je ook niet missen. Zet Lille alvast maar op je lijstje.

2. Opaalkust

Deze kuststreek loopt van Duinkerke naar Berck. Het is een zeer gevarieerde streek met heuvellandschap, kiezel- en zandstranden. Populair is dit deel van de kust vooral om te wandelen. Door de hoogteverschillen is het uitzicht telkens weer verrassend. Er zijn echter ook een aantal leuke kleine badplaatsen. In hartje zomer, als de temperaturen ook oplopen in dit deel van Frankrijk, ben je verzekerd van een plekje op de rustige stranden en een verfrissende duik in zee.

3. Chateau de Chantilly

Ook in deze regio is er een kasteel en niet zomaar eentje. Chantilly wordt beschouwd als een van de mooiste en een typisch voorbeeld van de Renaissance. De bouw begon in de 16e eeuw maar in de 19e eeuw was er een uitbreiding. Het heeft een harmonieus geheel opgeleverd. Je kan het kasteel eveneens van binnen bezichtigen. Het heeft een mooie collectie schilderijen en een prachtige bibliotheek. Ook de stallen zijn de moeite van een kijkje waard. Paardensport stond hier altijd in hoog aanzien.

4. Amiens

Het mooie Amiens wordt gedomineerd door de enorme kathedraal Notre Dame. Dit is een van de mooiste en grootste kerken in Frankrijk. Amiens wordt ook wel het Venetië van Frankrijk genoemd en dat besef je als je de vele kanalen en bruggen in de oude wijk Saint Leu ziet. De stad is van oudsher bekend om de kunstenaars en de leerlooiers. Dat kan je nog steeds meemaken in de vele boetiekjes en galerieën. Vergeet ook niet het museum met een bezoek te vereren.

5. Compiègne

Het stadje Compiègne zou wellicht vergeten zijn door de geschiedenis als Lodewijk XVI er in 1751  geen prachtig paleis had laten bouwen. Maar een latere bewoner maakte het paleis  nog beroemder: Napoleon. Indien hij niet op veldtocht of in Parijs was, kwam Napoleon graag naar Compiègne, Het paleis kan je ook van binnen bekijken en er is onder meer een museum over het Tweede Rijk waar je alles te weten kan komen over de beroemde Franse Keizer. Daarnaast is er ook nog een toerisme museum waar je een kijkje kan nemen hoe het er vroeger op vakantie aan toe ging.