Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Op vakantie naar Griekenland in de bergen of aan de kustlijn?

Griekenland, het land van mythen en legendes, zonovergoten stranden en mooie bergen, trekt reizigers aan met diverse landschappen en rijke cultuur. Als je van plan bent om dit mooie land te bezoeken en te verblijven in een vakantiehuisje, sta je voor een keuze: ga je voor de rustige charme van de bergen of het verleidelijke ritme van de kustlijn? Laten we eens kijken naar enkele vakantiehuisjes op beide locaties.

Op vakantie naar Griekenland in de bergen of aan de kustlijn?

De rust en avontuur van de Griekse bergen

Heb je nou altijd al tussen de Griekse bergen vakantie willen houden, dan kan dit heel comfortabel in een vakantiehuisje in Griekenland. Heerlijk tot rust komen met een prachtig uitzicht is een garantie van 100% die we je wel durven te geven. Maar welk huisje kies je nou? Hieronder lees je onze aanraders.

1.      Villa Nicoleta & Rafaella prina bij Agios Nikolaos

Villa Nicoleta & Rafaella bevindt zich op een heuvel ongeveer 18 km ten zuiden van Agios Nikolaos. Hier kun je genieten van het prachtige uitzicht op de kustlijn van Kalo Chorio. Het dichtstbijzijnde zand strand ligt op 7 km afstand van deze villa. Zit je liever aan het zwembad dan hoef je al helemaal niet ver te reizen, want voor het zwembad loop je de deur uit en ben je er.

Zwembad met ligstoel en stenenhuis tegen berglandschap aan in de schemering
Neem een duik in het zwembad terwijl je geniet van een prachtig uitzicht

Het bergdorp Prina is een ideaal startpunt voor wandelingen en fietstochten door het prachtige heuvellandschap. De naburige stad Agios Nikolaos is een  uitstapjes die je niet wilt missen! Agios Nikolaos is een gezellig druk stadje met veel restaurants en winkels. Ook kun je een kijkje nemen naar het binnenmeertje die via een kanaaltje verbonden is aan de Griekse haven. Er wordt door veel Grieken beweerd dat dit meer bodemloos is en dat de godinnen Athena en Artemis hier hun bad namen. Je mag daarom ook niet zwemmen in dit meer. Wel zijn er veel stranden te vinden in dit dorp voor een verfrissende duik.

Deze villa heeft ★★★★☆ gekregen van onze bezoekers.

Er is maximaal plek voor 6 personen in de villa.

2.Villa Maria Emanuela 

Villa Maria Emanuela is een prachtig verzorgd stenenhuis met een privezwembad. Ook deze villa bevindt zich 18 km van Agios Nikolaos af. Deze villa is vrijstaand maar bevindt zich wel op een vakantiepark. In de avond kun je heerlijk genieten voor de openhaard in een van de prachtige woonkamers.

De naburige stad Kalo Chorio is 20 minuutjes rijden met de auto en zeker de moeite waard. Het dorp heeft veel archeologische bezienswaardigheden en is een bekende trekpleister onder toeristen. Ook is hier een van de mooiste Griekse stranden te vinden. In dit dorp leven de bewoners nog echt traditioneel, zodat jij kan genieten van Kreta zoals zij ook doen. Vergis je alleen niet met het opzoeken van deze stad! Er zijn op Kreta namelijk 3 plekken te vinden met dezelfde naam; het dorp waar we het nu over hebben ligt vlakbij Istro.

Deze villa heeft★★★★☆ gekregen van onze bezoekers.

Er is maximaal plek voor 4 personen in de villa.

Strandavonturen aan de Kustlijn

De Griekse kustlijnen zijn wereld bekend en een echte droom die uitkomt voor strand en natuurliefhebbers. Je dagen doorbrengen met zee geluiden op de achtergrond, wie wil dat nou niet? Onderstaande vakantiehuisjes zorgen voor een onvergetelijk verblijf aan de Griekse kust.

1.Villa Aritit

Villa Aritit bevindt zich 40 meter van het 10 km lange strand van Kiatori in het zuidoosten van het eiland. Hier kun je heerlijk aan de zee liggen en tussen door een verkoelende duik nemen. Op het strand valt ook nog van alles te beleven, zoals watersport.

Een stenen buiten barbeque omring door wijnbladeren en omheining
De barbecue is gratis te gebruiken en is ideaal om een zonnige dag mee af te sluiten

De huizen hebben 3 verdiepingen en een privé zwembad. Binnen een straal van 500 meter kun je 2 supermarkten vinden en diverse eettentjes. Je kunt ook altijd nog op het terras van je villa gezellig barbecueën. Je hebt namelijk een uitgebreid gemeubileerd terras.

Deze villa heeft ★★★★☆ gekregen.

Er is maximaal plek voor 6 personen in de villa.

2.Holiday homes sunny Villas

De luxe villacomplex Sunny Villas bevindt zich op een pracht locatie op de heuvel boven Chanioti, met een prachtig uitzicht op de blauwe zee en op het tegenoverliggende schiereiland Sithonia. De acht smaakvol en comfortabel ingerichte vakantiewoningen hebben elk een verzorgde tuin met gemeubileerd terras en een privé zwembad. Hier kunt u ontspannen met een koel drankje en genieten van fantastische zonsopgangen. De eigen spa van het resort met binnenzwembad, sauna en fitnessruimte is helemaal gratis beschikbaar tijdens je verblijf.

De toeristische stad Chanioti ligt op 1 km afstand, waar je prachtige zandstranden vind en een mooie boulevard. Het is een gezellig en mooi dorpje waar veel winkels, restaurants en cafeetjes te vinden zijn. Ook heeft het dorp mooie parken die je kunt bezoeken.

Deze villa heeft ★★★★☆ gekregen.

Er is maximaal plek voor 4 personen in de villa.

De keuze is aan jou

Of je nu kiest voor een vakantiehuisje in de bergen of aan de kust, elk heeft zijn eigen unieke charme en avontuur te bieden. De rust en het groen van de bergen of het ontspannende geluid van de golven aan de kust, Griekenland heeft het beide.



Auteur: Ferhat