Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Prachtige plekken die je moet zien aan de Portugese kust

Wist je dat Portugal een kustlijn in het westen en het zuiden heeft aan de Atlantische Oceaan die 832 kilometer lang is? Portugal blijft een relatief klein land maar de hele kust in één dag bezoeken is dus wat ambitieus. Dat geldt zeker omdat er zoveel leuke dorpjes en steden zijn aan de kust. Hieronder vind je een paar.

1. Vila Nova de Cerveira

Dit rivierstadje ligt in het uiterste noorden van Portugal en vlakbij de grens met Spanje. De zee met het prachtige strand Praia da Foz di Minho ligt 15 kilometer verderop. De stad heeft alle cultuur die je maar kan wensen en de omgeving is perfect voor de natuurliefhebber. De witte wijn uit deze streek moet je beslist proeven.

2. Espinho

Deze strandplaats ligt 20 kilometer ten zuiden van Porto aan de Costa Verde. De kust toont je het andere Portugal. Hier is het nooit extreem warm omdat de wind van zee de temperatuur op 25°C gemiddeld houdt in de zomer. Langs deze groene kust kan je genieten van de natuur maar ook van mooie standen. Espinho is geen vissersdorpje maar een grotere badplaats met voor elk wat wils.

3. Estoril

Het kost je maar een half uurtje met de trein om vanaf Lissabon in Estoril te komen. Hier vind je een typisch Portugees badplaatsje met heerlijke kleine stranden. Het dorp zelf is pittoresk met een groot aantal kleine restaurantjes en een groot casino. De plaats is zo fotogeniek dat je die overal in Portugal op ansichtkaarten vindt.

4. Cascais

Een halte verder met de trein dan Estoril vanaf Lissabon gerekend, ligt Cascais. Je kan het ook in een kwartiertje te voet doen. De boulevard van Cascais is bekend en die moet je dan ook gaan bekijken. Omringd door palmen en met zicht op de zee geeft dit echt een ultiem vakantiegevoel. Als je uitgekeken bent in Cascais, is een dagtrip naar de paleizen en kastelen van Sintra een echte aanrader.

5. Santa Luzia

Dit vissersdorpje ligt aan de minder bezochte oostkust van de Algarve. Er wonen hier 1.500 mensen en de visvangst is nog immer de meest belangrijke economische activiteit. Als je van vroeg opstaan houdt, moet je beslist het vertrek van de bootjes gaan bekijken in de opgaande zon. Santa Luzia staat ook bekend als de hoofdstad van de octopus. Dan weet je wat er op het menu staat. Voor de maaltijd heb je nog tijd genoeg om door de smalle witte steegjes van het nabij gelegen Fuseta te wandeken.

6. Carvoeiro

Het badplaatsje Carvoeiro ligt aan de westkant van de Algarve en mag beslist toeristisch worden genoemd. Omdat er echter geen megahotels zijn gebouwd heeft het veel van zijn oude charme kunnen bewaren. Het prachtige strand tussen de klippen is een bezoek meer dan waard. Met een gids kan je de grotten en spelonken in de buurt van het strand gaan bezoeken. Dit kan alleen per boot. Carvoeiro heeft een gezellig dorpsplein met diverse terrassen en een leuk klein centrum.

Lees ook: Hoogtepunten van Andalusië | De meest spectaculaire regio van Spanje