Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Mooiste stranden in Europa

Mooiste stranden in Europa

Ben jij een echt zon-, zee- en strandmens die bijna niet kan wachten om op het warme strand te gaan liggen bakken? Of hoort voor jou het strand wel bij het vakantiegevoel ondanks dat je er niet de hele dag hoeft door te brengen? Als je op zoek bent naar de mooiste stranden in Europa om daar een vakantiewoning in de buurt te huren, staat hieronder in ieder geval een leuk lijstje voor je,

1. Navagio Beach, Zakynthos

Een aangespoeld scheepswrak dat midden op het strand ligt, is de echte eyecatcher. Verder heeft dit strand helderblauw water dat prachtig afsteekt tegen het witte kiezelstrand. Hier kan je ook alleen per boot komen en dat geeft iets idyllisch. De omringende rotsen bieden een geweldig uitzicht.

2. Ölündiz, Turkije

Het strand is tevens een beschermd natuurgebied en dat houdt in dat het moet worden bewaard in de huidige staat. Stel je een klein maar breed strand voor met een diepblauwe zee ervoor. Dit strand wordt begrensd door ontzagwekkende groene heuvels en kleine bergen.

3. Blue Lagoon op Comino

Ook dit strand is alleen per boot te bereiken. Het eiland Comino is maar enkele km2 groot en ligt dicht bij Malta. Het rotsachtige eiland heeft twee kleine strandjes en het ondiepe water met de witte zandbodem maken het tot een bijzondere en romantische belevenis om hier te genieten van zon, zee en strand.

4. Isola Bella op Sicilië

Italianen weten wat mooi is en als die een eiland ‘bella’ noemen, zit het wel goed. Het eiland ligt vlak voor de kust bij Taormina op Sicilië. Het bijzondere is dat je eerst via een lange trap vanaf het vaste land richting het eiland loopt en dan door een strook ondiep water moet om het eiland en de stranden te kunnen bereiken. De ruige rotsen met begroeiing geven het eiland een uiterlijk dat aan de Stille Zuidzee doet denken.

5. Praia da Marina in Portugal

Dit strand komt regelmatig voor in de top van ranglijsten van de mooiste stranden ter wereld en dat is beslist ook terecht. Via een lange trap over een klif kom je op het goudgele strand. Dat strand loopt langzaam af in het diepblauwe water. Om je heen zie je bizarre en indrukwekkende rotsformaties. Er zijn ook diverse grotten, die je alleen onder begeleiding kan bezoeken.

6. Noordwijk in Nederland

Zonzekerheid wordt hier niet geboden en ook hoge temperaturen zijn niet gegarandeerd in de zomer. Hier vind je wel een mooi breed strand dat perfect schoon wordt gehouden. Er is een schitterende duinenrij om te wandelen. De beachclubs zijn hip en hebben uitstekende voorzieningen. De Boulevard is gezellig en gevarieerd, daar kan je een lekker patatje, visje of ijsje kopen maar ook in stijl dineren. De gezellige binnenstad met een aantal leuke boetiekjes maakt de ervaring helemaal compleet.

7. Myrtos Beach op Kefalonia

Witter dan wit is het strand hier en de eerste keer zal je je ogen nauwelijks kunnen geloven. Pas als je ziet dat het hele strand bestaat uit kleine witte kiezels begrijp je het. De zee lijkt hier daardoor blauwer dan waar dan ook.

Kijk hier voor een overzicht van campings aan zee.