Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Rodelen in Tirol in de winter en in de zomer

Rodelen is uiteraard net zoiets als sleeën maar dan met de turbo erop. In Tirol zijn er in de winter rodelbanen voor iedereen, van beginner tot de echte durfal. Maar om toeristen ook dat gevoel van snelheid te geven in de zomer, zijn er ook diverse rodelbanen waar geen sneeuw voor nodig is.

Onze tips voor Tirol in zomer en winter

Heb jij een vakantiehuisje gehuurd in de omgeving van Tirol in de zomer? Ga beslist dan ook eens kijken bij een dergelijke attractie en wie weet probeer je het zelf ook eens een keertje. Er is overigens nog veel meer te zien en te doen als je hier vakantie viert behalve (winter)sport.

1. Krimmler waterval

Op de grens van Tirol en Salzburgerland liggen de Krimmler watervallen. Dit natuurspektakel moet je eigenlijk gezien hebben. De watervallen zijn in totaal 380 meter hoog en het water stort zich in 3 fases naar beneden. Daarmee is het de hoogste gefaseerde waterval in Europa. Door al dat geweld is er altijd een hoge luchtvochtigheid en dat voelt lekker en fris bij het ademen. Je kan via een pad van 4 kilometer de top van de waterval bereiken met een sensationeel uitzicht.

2. Familieland Pillersee

Op vakantie met kinderen mag een echt pretpark uiteraard niet ontbreken. In Pillersee zijn er sensationele achtbanen en uiteraard kan je in deze bergachtige omgeving ook wildwaterraften verwachten. Voor de rustige momenten is er een kinderboerderij en een groot terras. Vlak in de buurt kan je een zoutgrot bezoeken, ook in St Jacob. Voor de kinderen is er een speciale grot om in te spelen.

3. Stift Stams klooster

Al van afstand maakt dit klooster een bijzondere indruk met de twee opvallende koepels. In de loop der eeuwen is er behoorlijk wat verbouwd en veranderd. Het originele klooster werd in 1273 gebouwd in opdracht van Graaf Von Görz-Tirol. Het klooster zou als begraafplaats moeten dienen voor alle graven van het geslacht. Niet alleen van buiten is het klooster mooi, ook binnen is het beslist genieten. Vergeet ook niet om een wandeling in de mooie omgeving te maken.

4. Alpenzoo, Innsbruck

Een dierentuin is altijd een succes op vakantie en de Alpenzoo in Innsbruck is beslist een bijzonder exemplaar. Het ligt een stukje buiten de stad aan de voet van de bergen. Hier vind je geen leeuwen of olifanten, maar dieren die in de Alpen leven en zich hier ook thuisvoelen. Gelet op het bergachtig terrein heb je er prachtige vergezichten. Uiteraard kan je alles te weten komen over de bijzondere dieren die hier wonen.

5. Stubaier gletscher

Is het al dagen erg warm en ben je in de buurt van Stubaier? Verkoeling is dan mogelijk middels een bezoek aan de plaatselijke gletsjer. Terwijl het overal warm is, kan je hier skiën en rodelen. Ook een bezoek aan de ijsgrot en een mooie wandeling mogen niet ontbreken. Vergeet niet om warme kleding mee te brengen. Hier vriest het altijd, ook in hartje zomer. Let op: informeer vooraf of de gletsjer toegankelijk is.