Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Tips voor een vakantie naar Frankrijk met de hond

Ook voor je trouwe viervoeter is een vakantie af en toe wel eens een leuke ontspanning. Als je een hond mee wilt nemen naar Frankrijk moet je je wel aan een aantal regels houden. De tips hieronder moet je beslist vooraf lezen.

1. Niet alle hondenrassen mogen Frankrijk in

Er geldt in Frankrijk een verbod op het invoeren van bepaalde hondenrassen. De Stanford Bull Terriër is taboe in Frankrijk en dat is ook van toepassing op honden die qua bouw op dit ras lijken. Ook kruisingen met pitbulls en vergelijkbare honden mogen het land niet in. Heb jij een hond die als een gevaarlijk dier zou kunnen worden beschouwd qua bouw informeer dan tijdig naar de regels.

2. Niet alle verhuurders vakantiehuisjes of andere accommodatie staan honden toe

Ga voor het gemak van de regel uit dat het niet toegestaan is om een hond mee te nemen als dit niet uitdrukkelijk wordt toegestaan. Veelal moet je extra betalen voor een hond en je aan bepaalde regels houden. Neem nooit het risico om een hond mee te nemen als je niet zeker weet of deze welkom is. Voor een vakantie met hond in Frankrijk zoek je eenvoudig een vakantiehuis op Vakantiehuisjes.nl.

3. Hou je aan de Europese regels

Om je hond mee te mogen nemen naar Frankrijk moet deze:

  • Identificeerbaar zijn met een chip.
  • Beschikken over een dierenpaspoort.
  • Ingeënt zijn tegen rabiës. Dat de inentingen regelmatig hebben plaatsgevonden moet uit het paspoort blijken.
  • Ouder zijn dan 15 weken. Een pup meenemen die jonger is, kan niet omdat deze nog niet tegen rabiës kan worden ingeënt.

4. Kies voor een speciale taxi

Vrijwel iedere Franse taxichauffeur zal weigeren om een hond mee te nemen in de auto. Op het internet kan je een aantal bedrijven vinden die hier geen bezwaar tegen hebben. Uiteraard is er een toeslag op het tarief.

5. Hou je hond aan de lijn

Loslopende honden zie je nauwelijks in Frankrijk. Iedere gemeente mag regels stellen voor het aan de riem houden van honden en eventueel gebieden aanwijzen waar honden wel los mogen lopen. Neem geen risico en hou je hond bij voorkeur aan de lijn.

6. Ook een treinkaartje voor de hond

Alleen kleine honden die je in een tas of mand vervoert, mogen gratis reizen in de trein in Frankrijk. Voor grotere honden moet je een speciaal kaartje kopen. Dit kost de helft van een tweedeklas kaartje. Fransen verwachten dat jij je hond dicht bij je houdt en voorkomt dat zij overlast ondervinden van jouw huisdier.

7. Neem je hond niet mee in bus of tram

Grote honden zijn niet welkom in de bus of de tram. Alleen kleine honden die in een tas of mand worden vervoerd, mogen mee. Maar ook in dit geval loop je het risico dat de chauffeur je weigert als passagiers bezwaar hebben tegen een hond.

8. Neem je hond niet mee naar het restaurant

In een restaurant met een open keuken is de aanwezigheid van honden verboden. Ook in andere restaurants ziet men liever niet dat jij je hond meebrengt. Gedraag je als een beschaafde gast en breng je gastheer dan ook niet in verlegenheid.