Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Top 5 attractieparken in Europa

Top 5 attractieparken in Europa

Ben jij helemaal weg van attractieparken, dan is het een goed idee om een vakantiehuisje te boeken op een redelijke reisafstand van een bekend attractiepark. Het is best bijzonder om te weten dat je hiervoor niet echt heel ver van huis hoeft. Kijk ook maar eens hoeveel jij er van de onderstaande had geraden.

1. Disneyland Park, Parijs

Met meer dan 10 miljoen bezoekers per jaar is dit park veruit het meest populaire in Europa. De poorten werden geopend in 1992 en in eerste instantie als Euro Disney. Het park is op dezelfde wijze ontworpen als het Amerikaanse Disney. Het centrum wordt gevormd door het paleis van Doornroosje. Voor de bezoekers is het bijzonder dat het niet alleen draait om de spectaculaire attracties want die zijn er meer dan genoeg. Daarnaast is er ook altijd wat te doen in de vorm van parades en andere voorstellingen waaraan bekende Disney figuren meedoen. Na een uitputtend dagje is het fijn als je een vakantiehuis in de buurt hebt geboekt.

2. Walt Disney Studioland, Parijs

Als je toch in de buurt bent kan je dit bijzondere park ook wel bezoeken. Het werd in 2002 geopend als een onderdeel van Disneyland Park maar heeft nu een eigen status. Uiteraard draait het hier allemaal om de filmproducties van Disney en de vaak wereldberoemde personages. In 2007 werd het park uitgebreid met Toon Studio. Dit is een ontmoetingsplaats voor bezoekers en Disney animaties. Deze optie maakte het park zeer populair.

3. Europapark Duitsland

Het park trekt (nog) niet de meeste bezoekers, maar is qua oppervlakte het grootste park in Europa. Het draait allemaal om thema’s voor landen en er worden nog flinke uitbreidingen verwacht. Nederland was een van de themalanden die werden geopend. Je kan daar onder meer plaats nemen in de Vliegende Hollander of de Dansende theekopjes. Wil je meerdere dagen het park doorbrengen dan kan je daar een hotel boeken.

4. Efteling

Ook ‘onze’ Efteling behoort tot de top 5. Officieel werd het park in 1952 geopend, maar ook al veel eerder was er hier een park waar kinderen en ouders zich vermaakten. Het begon allemaal met het sprookjesbos, een wandelpark waar diverse sprookjes werden uitgebeeld. Tot 1970 was Anton Pieck de hoofdontwerper van het park. Hij was onder meer ook verantwoordelijk voor Holle Bolle Gijs die uit 1959 dateert. Vandaag de dag is het een compleet attractiepark met spectaculaire apparaten.

5. Tivoli Gardens, Denemarken

In het centrum van Kopenhagen vind je dit attractiepark dat door de bewoners van de stad Tivoli wordt genoemd. Het is het oudste park van het vijftal want het werd al in 1853 geopend. De eerste achtbaan van hout werd in 1914 gebouwd en functioneert tot de dag van vandaag. Iedere avond dat het park open is, wordt het verlicht door 115.000 lampjes, ongetwijfeld inmiddels led. Er wordt gezegd dat Disney hier inspiratie heeft opgedaan voor zijn attractieparken. In de jaren '50 is er ook een Disney Tivoli geweest.