Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Welke Griekse eilanden in oktober bezoeken

Wil je nog even genieten van de (na)zomer en een goede zonzekerheid hebben? Dan is een vakantiehuis op een van de zuidelijke Griekse eilanden een goede keuze. In oktober liggen de temperaturen overdag tussen de 20° en 25° C. Het zeewater is nog lekker warm ( rond de 25° C) en de kans op een bui klein. Naar de Griekse eilanden in oktober is dan ook zeker een goed idee. Doe snel inspiratie op!

Welke Griekse eilanden in oktober bezoeken

De warmste Griekse eilanden in oktober

Misschien kies jij het liefste wel het hele jaar door voor een mooie vakantiehuis aan zee. Welke Griekse eilanden in oktober bezoeken? Hieronder vind je een paar voorbeelden.

Kos – 25°C

Kos ligt een klein stukje varen vanaf Turkije. Je kan dus een mooie combinatie maken en beide landen bezoeken. Kos is een wandeleiland en tevens een klein paradijs voor fietsers. Alsof ze het speciaal voor Nederlanders hebben gedaan, liggen op het eiland overal mooie fietspaden en kan je in oktober voor een prikkie een goede fiets huren. Er is veel te zien op het eiland met onder andere een mooie kust en veel bezienswaardigheden uit de oudheid.

bomen natuuraanzicht

Rhodos – 22°C

Het eiland Rhodos ligt wat zuidelijker dan Kos. Het is ook groter en om het te verkennen kan je beter een huurauto nemen dan een fiets. Als je de kustweg volgt, kom je langs prachtige kleine baaien en eilandjes die verlaten zijn. Het water is er kristalhelder en ideaal om te snorkelen en te duiken. In het paleis van de Grootmeester kan je je vergapen aan de luxe in de tijd dat de Venetianen hier de baas waren.

Kreta – 17°C

Kreta is het grootste Griekse eiland en derhalve zeer geschikt voor een actieve vakantie voor de toerist die wat wil zien. Maar ook heeft het eiland prachtige stranden en is het zeewater in oktober nog op een aangename temperatuur van 24° C. Op Kreta maak je natuurlijk een excursie naar de ruïne van Knossos, een van de mooiste ruïnes in Griekenland om te zien. Van een heel andere orde is een bezoek aan Spinalonga. Die eilandje voor de kust was lange tijd de eindbestemming voor wie leed aan lepra. De sfeer is er nog steeds angstaanjagend.

ruine met kleuren

Zakynthos – 21°C

Sommige stranden op Zakynthos zijn alleen bereikbaar per boot. In oktober kan dat betekenen dat je een prachtig wit strand omringd door steile rotsen voor jullie tweeën hebt. Romantischer kan echt niet. Verder heeft dit eiland in West-Griekenland dromerige dorpjes te bieden en een gelijknamige hoofdstad waar het goed shoppen is. Het is ook echt genieten als je watersport in de zee wilt doen.

Santorini – 22°C

Santorini is een nieuwe bestemming voor de rich and famous op deze wereld. Een appartementje met uitzicht op zee begint bij € 1 miljoen. Iedere dag in de zomer leggen er ook diverse cruiseschepen aan en wordt het eiland overspoeld met toeristen. In oktober is het anders en keert de rust weer. Maar de prachtige uitzichten en de traditionele dorpjes in wit en blauw blijven. Ook de zonsondergang is even mooi als in de zomer. Santorini is ontstaan als gevolg van een enorme vulkaanuitbarsting. De krater is nu gevuld met water en een ideale plaats om te zwemmen, snorkelen of te duiken. Wandelen is ook een optie. Neem wel goede wandelschoenen mee voor de ruwe bergpaden waar je overal zal worden verrast door het uitzicht.

santorini

Griekenland in het najaar

Ben je op zoek naar een warm land in het najaar om naar toe te gaan? Dan zit je in Griekenland meer dan goed. Bijkomend voordeel is dat je de drukte van de zomerperiode ontwijkt, terwijl je wel geniet van al het moois dat het land te bieden heeft. Ga lekker zwemmen in oktober, geniet van de lekkere gerechten van de Griekse keuken en wandel door prachtige natuurlijke omgevingen.

 

Nog niet helemaal zeker waar je naar toe wilt? Wij schreven al eerder over kiezen tussen op vakantie naar Griekenland in de bergen of aan de kustlijn. Of ontdek 10 van de mooiste plekken om te bezoeken in Griekenland.