Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Zo bescherm je spullen tegen diefstal op vakantie

Vakanties zijn vaak gevuld met nieuwe ervaringen en avonturen, maar helaas kunnen ze ook onverwachte uitdagingen met zich meebrengen. Eén van de meest voorkomende problemen waarmee toeristen te maken krijgen, is diefstal door zakkenrollers. Natuurlijk is het vervelend om jouw persoonlijke bezittingen of de sleutels van het vakantiehuisje kwijt te raken. Dus hoe voorkom je het?

Zo bescherm je spullen tegen diefstal op vakantie

Waardevolle spullen beschermen tegen zakkenrollers

Iedereen wilt zorgeloos kunnen genieten van zijn/haar vakantie. Helaas blijft het risico op diefstal altijd bestaan en is dit iets waar je rekening mee zult moeten houden. Vooral in drukke steden zoals Rome in Italië en Parijs in Frankrijk ervaren toeristen dit probleem. Ook tijdens een bezoek aan de drukke markten in Barcelona in Spanje en in de levendige straten in Praag in Tsjechië kun je ermee te maken krijgen. Dit hoeft echter geen reden te zijn om een andere vakantiebestemming te kiezen. Er zijn talloze manieren om je te helpen bij het beschermen van jouw waardevolle spullen terwijl je geniet van jouw vakantie. In deze blog zullen we je tips geven over hoe je geld, sieraden, telefoon, en zelfs de sleutels van jouw vakantiehuisje en auto veilig kunt bewaren onderweg.

Zakkenrollers in Barcelona weten goed dat ouders erg afgeleid zijn door hun kinderen.
Met kinderen op vakantie in Barcelona

1. Beperk wat je meeneemt

 Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar hoe minder waardevolle spullen je bij je hebt, hoe minder je riskeert te verliezen. Vermijd het meenemen van onnodige creditcards, sieraden of elektronische apparaten die je onderweg niet nodig hebt. Het is verstandig om alleen de benodigde items mee te nemen en de rest veilig in het vakantiehuisje achter te laten.

2. Gebruik een heup- of nektas

Heuptassen (ook wel geldgordels genoemd) en nektassen zijn accessoires ontworpen om jouw waardevolle spullen dichtbij jouw lichaam en uit het zicht te houden. Een nektas draag je om jouw nek en onder jouw kleding. Hetzelfde geld voor een heuptas, maar deze doe je om jouw middel. Hier past jouw reisportemonnee in en je kunt het eenvoudig verstoppen onder je kleding, waardoor jouw zaken van waarde moeilijk te detecteren en nog moeilijker te stelen zijn.

Door jouw geld en belangrijke documenten dichtbij te dragen, minimaliseer je het risico op diefstal. Zakkenrollers zijn voornamelijk op zoek naar kansen om op een onopvallende manier spullen van toeristen te stelen waar ze makkelijk bij kunnen.

Je kunt waardevolle eigendommen zoals je paspoort en geld veilig bewaren in een heuptas.
Heuptas met geld en paspoort

3. Verdeel waardevolle spullen

Bewaar niet al jouw geld, kaarten of identificatiedocumenten op één plek. Verdeel het over verschillende opberglocaties. Op deze manier, zelfs als je het slachtoffer wordt van diefstal, verlies je niet alles in één keer. Berg bijvoorbeeld een deel van het contant geld op in een kluis in het vakantiehuis of appartement en draag alleen het benodigde bedrag voor de dag bij je.

4. Wees waakzaam en bewust van je omgeving

Zakkenrollers zijn meestal actief in drukke gebieden zoals markten, metrostations en toeristische attracties. Wees extra voorzichtig in deze gebieden. Houd uw persoonlijke bezittingen altijd in het zicht en let op verdachte personen of situaties. Vermijd afleidingen zoals drukke straten of opdringerige verkopers, omdat dit kan leiden tot onopgemerkte diefstal. Diefstal vindt niet alleen plaats op het moment dat je je rug omkeert, er zijn ook tal van trucs die ze toepassen om je af te leiden en ondertussen je spullen te stelen. Veel zakkenrollers werken zelfs samen in teams - als je goed oplet kun je ze soms herkennen. Houd dus goed je aandacht vast als iemand je probeert aan te spreken en vermijd dit zoveel mogelijk.

5. Gebruik beveiligde tassen en rugzakken

Zakkenrollers kiezen het liefst een nietsvermoedend slachtoffer uit. Dit zijn in veruit de meeste gevallen toeristen met tassen en rugzakken die snel en subtiel te open zijn zonder dat diegene het doorheeft. Ook letten ze op tassen die je makkelijk van iemand kan aftrekken om er vervolgens mee weg te rennen, de veiligheid van de menigte in. Gelukkig zijn er tassen en rugzakken ontworpen met veiligheidskenmerken zoals snijbestendige materialen, verborgen zakken, sloten en ritsen die niet zomaar open gaan. Ze kunnen ook verborgen vakken hebben waarin waardevolle spullen niet opvallen. Ook hebben ze vaak een band die over jouw borst loopt waarmee je de rugtas effectief aan jouw lichaam bevestigd en hij niet zomaar van je rug af te halen is. Door te investeren in anti-diefstal rugzak en/of tas profiteer je van een effectieve barrière tegen diefstal.

diefstal. Investeer in een kwalitatieve anti-diefstal tas of rugzak die uw waardevolle spullen beschermt tegen potentiële dieven. Deze tassen hebben vaak verstevigde materialen en ritsen die moeilijk te openen zijn zonder dat u het merkt. Ze kunnen ook extra vakken hebben waarin je waardevolle spullen veilig kunt opbergen.

Er zijn verschillende merken die anti-diefstal rugzakken verkopen, waaronder Tigernu
anti-diefstal rugtas

Het bewaren van de sleutels van jouw vakantiehuisje & auto

Zoals we eerder al hebben benoemd in de blog, is het een goed idee om zoveel mogelijk van jouw waardevolle spullen thuis te laten. Dit geld ook voor jouw sleutelbos. Neem alleen de sleutels mee die absoluut noodzakelijk zijn om onderweg bij je te hebben, zoals de sleutels die je nodig hebt om jouw auto en het vakantiehuis in te komen. Laat eventuele reservesleutels en sleutels die je niet nodig hebt, zoals eventueel van het tuinhuisje,  Bevestig deze samen aan één sleutelring. Hieronder geven we je een aantal handige tips mee over hoe je ze het beste onderweg mee kunt nemen.

Gebruik geen opvallende sleutelhangers

Hoewel het verleidelijk kan zijn om je sleutels te versieren met leuke en kleurrijke hangers, kunnen ze de aandacht van dieven trekken. Een sleutelhanger is natuurlijk een duidelijke indicatie van een sleutelbos. Houd je sleutelbos daarom onopvallend en buiten zicht. Ga je op pad zonder rugtas, omdat je er alleen kort tussenuit bent? Een sleutelkoord is een handige optie om je sleutels om je nek te dragen. Bevestig je sleutelbos aan een stevig koord en draag het om je nek onder je kleding. Dit zorgt ervoor dat de sleutels veilig en uit het zicht blijven. Een broeken of jas met binnenzakken is een goed alternatief.

Gebruik een sleutelkluisje

Soms heeft de verhuurder van de vakantiewoning binnen een sleutelkluisje geïnstalleerd. Dit is een kleine, beveiligde box waarin jouw sleutels veilig opgeborgen kunnen worden wanneer je ze niet nodig hebt.. Deze kluisjes zijn meestal bevestigd aan de muur en vereisen een cijfercombinatie om te openen. Zorg ervoor dat je een code kiest die je niet kunt vergeten.

Sommige vakantiehuisjes hebben een sleutelkluis om je sleutels in te bewaren
Sleutelkluisje

Bewaar de rest van de sleutels op een veilige plaats

Als je geen toegang hebt tot een sleutelkluisje, kies dan een veilige plaats in de accommodatie om jouw sleutels op te bergen. Dit zou een afgesloten lade kunnen zijn, of ergens anders waar het niet voor de hand ligt of gemakkelijk toegankelijk is. Zorg ervoor dat je de sleutels altijd op een vaste plek bewaart, zodat je ze gemakkelijk kunt vinden en niet per ongeluk kunt verliezen.

Vermijd het laten slingeren van sleutels:

Laat je sleutels nooit onbeheerd achter op openbare plaatsen zoals cafés, stranden of zwembaden. Dit kan een uitnodiging zijn voor dieven op zoek naar autosleutels. Houd daarom je sleutels altijd veilig bij je en laat ze niet onbewaakt achter. Zo voorkom je tegelijkertijd dat je ze zelf kwijtraakt.

Boek je vakantiehuis via onze website en ontdek meer reistips

Bij Vakantiehuisjes.nl begrijpen we het belang van veilig en zorgeloos reizen. Daarom bieden we niet alleen een breed scala aan vakantiehuizen, maar ook waardevolle informatie en tips om jouw vakantie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ben je alvast op zoek naar reistips, maar heb je nog geen vakantie gepland? Begin dan nu met boeken! Op onze website kun je eenvoudig het aanbod vakantiehuizen met elkaar vergelijken om zo het perfecte exemplaar te vinden. Met slechts een paar klikken kun je met behulp van de zoekfilters het perfecte vakantiehuis vinden dat aan al jouw behoeften voldoet. Alvast een veilige en prettige reis toegewenst!