Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De vijf mooiste vakantieboerderijen in Friesland

Ben je op zoek naar een stijlvolle groepsaccommodatie voor een familieweekend of vriendenweekend? Overweeg dan om een vakantieboerderij te boeken. Een vakantieboerderij is vaak erg ruim, met meerdere slaapkamers en een grote ruimte om in te vertoeven. Ook kan een vakantieboerderij luxe faciliteiten bevatten, zoals een sauna of een bar. Wij hebben voor jou vijf mooie vakantieboerderijen in Friesland op een rijtje gezet, zodat je weet waar je heerlijk met je groep kunt vertoeven.

1.      Heide State, Noardburgum

Wie met 20 personen sfeervol wil verblijven, mag snel Heide State in Noardburgum boeken. De vakantieboerderij is van alle gemakken voorzien. Er zijn 10 slaapkamers en 5 badkamers. Het is een rustige omgeving, dus heb je alle tijd om te genieten van de tijd met je familie of vrienden. Er is een recreatieruimte in een ander gebouw met een bar en tennistafel. Vanuit de boerderij kan er gewandeld worden en gefietst. Nationaal park De Alde Feanen is zeker een dagje uit waard. Kortom: een rustig weekendje weg met familie of vrienden is hier optimaal te beleven.

2.      Boerderij en chalet, Suwald

Op zoek naar een prachtige boerderij dichtbij natuurgebied de Groene Ster met nog een aparte accommodatie voor 16 personen? Check zeker deze boerderij met bijbehorend chalet in Suwald. Met 8 slaapkamers en 2 badkamers is het heerlijk toeven. Er zijn meerdere terrassen met tuinmeubels. Leeuwarden is slechts 10km weg, waarvan je de skyline vanaf de boerderij kunt zien. Bij Grou en Earnewald kan je een bootje huren, zodat je Friesland vanaf het water kunt ontdekken. Voor kinderen zijn er diverse speelmogelijkheden, zoals tafelvoetbal, een trampoline en 2 pony’s waar onder begeleiding op gezeten mag worden. Voor de hele familie of meerdere gezinnen dus een fijne locatie.

3.      Boerderij Koatstertille, Kootstertille

Een luxe vakantieboerderij in Kootsertille voor 10 personen: het klinkt top, en dat is het ook. Met 5 slaapkamers en 2 badkamers kom je helemaal tot rust in Boerderij Koatstertille. Er is een bubbelbad om na een lange en actieve dag op de juiste wijze tot rust te komen. De keuken is luxe ingericht en ruim opgezet. Er is een laadpaal voor elektrische auto’s en een BBQ. Dokkum ligt op 19km afstand: ideaal voor een bezoek. Het strandje van Schuilenburg ligt op 4km afstand. Wie wil fietsen en wandelen doet er goed aan om hier een weekend of een langer verblijf te boeken.

4.      Haulervaart, Waskemeer

Voor 15 personen is dit een ideale vakantieboerderij. De boerderij beschikt over 6 slaapkamers en 2 badkamers. Dankzij een landelijk en bosrijk gebied waar de vrijstaande boerderij zich in bevindt, kan er echt even ontspannen worden. Huisdieren zijn van harte welkom. Kinderen zullen dol zijn op deze boerderij, dankzij een flinke omheinde speeltuin waar skelters aanwezig zijn. Ook is er een recreatieruimte met darts, een tafeltennistafel en een tafelvoetbaltafel. In Bakkeveen, 5km verwijderd van de vakantieboerderij, kunnen er kano’s gehuurd worden. Ideaal als je de omgeving vanaf het water wilt ervaren. Appelscha ligt op 15km afstand en biedt mogelijkheden voor verschillende activiteiten. Ook hier kan je heerlijk fietsen en wandelen. Bel opa en oma of je vakantievrienden maar vast op.

5.      De Dikke Kei, Boijl

Wil je een vakantiehuis dat op een boerderij ligt? De Dikke Kei in Boijl voldoet direct aan je eis. De accommodatie beschikt over 3 slaapkamers, zodat er 6 personen kunnen verblijven. Er is 1 badkamer aanwezig. Extra fijn is dat je je huisdier mee mag nemen. Het nationaal park Het Drents-Friese Wold ligt zeer dichtbij het vakantiehuis. Een bezoek aan Giethoorn, Dierenpark Emmen of de hunebedden in Havelte is zeker goed te doen, aangezien de accommodatie tegen de grens met Drenthe aan ligt. Voor kinderen is er een zandbak en een aantal speeltoestellen. Voor een gezin of kleine familie een ideale bestemming dus!