Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

5 mooie bezienswaardigheden in Toscane

Wie het over de schoonheid van Italië heeft, bedoelt dan vaak Toscane. Deze landstreek grenst in het westen aan de Tyrreense Zee en loopt door midden Italië naar Umbrië. Het is een gebied met bijzondere steden, mooie natuur en een rijke landbouw en wijnteelt. Er wordt gezegd dat geen feestmaal kan tippen aan een boterham met tomaat en olijfolie uit het gebied, uiteraard vergezeld van een glas Toscaanse wijn. Hieronder vind je 5 mooie bezienswaardigheden in Toscane.

5 mooie bezienswaardigheden in Toscane op een rij

Huur je een vakantiehuisje in Toscane, dan zijn de volgende bezienswaardigheden de moeite van het bezoeken zeker waard.

1. Florence

Het maakt niet uit of je een kunstliefhebber bent of niet. In Florence geniet iedereen van het moois dat daar overal in overvloed is te zien. Een wandeling door het centrum brengt je langs prachtige paleizen, kerken en pleinen. De musea behoren tot de mooiste ter wereld en een vergezicht over de stad via de uitkijktoren Lucca zal je de adem benemen.

2. Pisa

Uiteraard kan je er niet omheen, de scheve toren van Pisa moet je in het echt hebben gezien. Maar Pisa heeft nog veel meer bezienswaardigheden met prachtige kerken en andere monumenten. Ga je liever voor de gezelligheid dan is Piazza Dante een plein vol leuke cafeetjes en restaurants. Liever luxe winkels bekijken? Dan is de Borgo Stretto geschikt voor jou.

3. Grotta del Vento

Het kan erg warm zijn in Toscane. Wil je dan verkoeling en ook nog wat bijzonders zien dan is het complex Gretta del Vento echt iets voor jou. Behalve koelte zijn er ook schitterende druipsteen-formaties te zien. De vele bronnen maken het nog frisser en mooier. Het bijzondere aan deze grotten is dat er rondleidingen zijn voor iedereen. Ook kinderen en ouderen kunnen daardoor genieten van deze prachtige grotten. Ben jij sportief aangelegd en heb je een goede conditie dan kan je ook eens een zwaar traject proberen.

4. Elba

Vanuit de plaats Piombino kan je eenvoudig een tochtje maken naar de eilanden van de Toscaanse archipel. Het grootste eiland is Elba en dat is uiteraard verbonden met de Franse keizer Napoleon. Hij werd verbannen naar Elba maar keerde terug naar Frankrijk. Op het eiland zijn 3 musea gewijd aan de keizer. Verder heeft Elba een paar prachtige dorpen en kerken die je kan bezichtigen. Het meest bijzondere aan het eiland is echter toch wel de mooie natuur en de rust die het gebied uitstraalt. Een bezoek aan de haventjes moet je zeker niet overslaan.

5. San Gimignano

De oude stad San Gimignano telt nog 13 torens maar dat waren er ooit 72. Deze waren niet bedoeld ter verdediging of voor de uitkijk. De torens werden gebouwd door rijke families om duidelijk te maken hoe rijk ze precies waren. De straten en steegjes in het centrum zijn autovrij en als je hier loopt kom je automatisch langs de overgebleven torens. Wil je ook nog wat typische Toscaanse streekproducten kopen? Wandel dan eens door de Via San Giovanni. Deze winkelstraat is bezaaid met kleine winkeltjes waar je al het lekkers uit de regio kan kopen.