Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

5 tips voor een stedentrip in Rome

Alle wegen leiden naar Rome, dus moet je er op vakantie ook beslist een keer terechtkomen. Het gezegde is niet zomaar ontstaan. Een stad gevuld met historische panden, lekker eten en mooi weer geeft je voldoende redenen voor een stedentrip Rome dus.

5 tips voor een stedentrip in Rome

Stedentrip Rome: dit mag je niet missen

Tijd voor een stedentrip naar Rome? Hieronder vind je alvast 5 leuke tips.

1. Colosseum

Nergens anders in Rome is de geschiedenis nog zo duidelijk te voelen als in dit Amfitheater. Het is gebouwd in de eerste eeuw na Christus en vooral binnen krijg je automatisch een gevoel van ontzag. Hier werden de meest uitgebreide spelen gehouden, gefinancierd door de keizer. Soms werd het theater gevuld met miljoenen liters water en werden en zeeslagen nagespeeld. De tijd en natuurrampen hebben het Colosseum  behoorlijk beschadigd, maar deze bezienswaardigheid in Lazio blijft een van de 7 wereldwonderen.

Colosseum in Rome
Na een bezoek aan dit bouwwerk snap je direct waarom het een van de wereldwonderen is

2. Pantheon

Men noemt het Pantheon wel het best geconserveerde bouwwerk uit de oudheid. Het is dan ook een meesterstuk van architectuur dat je in Italië tegenkomt. De ingang die 9 meter breed is, kan alleen maar imposant worden genoemd. Het gebouw is niet zonder reden een echte toeristische trekpleister. Hier liggen koningen en andere machtige Italianen begraven.

3. Trevifontein

Op het Piazza de Trevi staat een van de mooiste fonteinen ter wereld. De hoogte is 26 meter en de breedte 22 meter. Vroeger kwamen er hier 3 belangrijke wegen samen en daar verwijst Trevi naar. Er zijn ook diverse mythes over de fontein. In ieder geval moet je met je rug naar de fontein gaan staan en twee muntjes over je schouder gooien. Dan zal je ooit terugkeren naar dit punt. Als je je ogen erbij sluit, betekent dat dat jij je lief in Rome zal vinden.

Het Trevifontein
Het Trevifontein

4. Forum

Het centrum van het oude Rome wordt het Forum genoemd. Eens was dit een moerasgebied dat werd drooggelegd op een vijver na. Veel belangrijke tempels en gebouwen werden hier gebouwd en vrijwel alle evenementen vonden hier plaats. Vandaag de dag zijn er slechts ruïnes over, maar die geven wel een goede indruk hoe imposant deze wijk moet zijn geweest. Het is een uitgestrekt terrein waar je beslist meerdere uren voor moet uittrekken. Vanuit jouw luxe vakantiehuis ben je daar natuurlijk volop voor in de gelegenheid.

5. Vaticaanstad

Vaticaanstad is een onafhankelijke staat maar wordt volledig omsloten door Rome. Een bezoek is uiteraard een must. Ongeacht of je gelovig bent, is dit nog steeds het centrum van de grootste godsdienst ter wereld. Hier zijn – volgens de mythes – geheimen verzameld die uitsluitend de paus kent en die het lot van de mensheid zouden kunnen bepalen. Afgezien daarvan vind je hier enkele van de mooiste gebouwen in Rome. De Sint-Pieter op het gelijknamige plein is de beroemdste kerk ter wereld. Vanuit die koepel heb je een schitterend uitzicht over Vaticaanstad en Rome. Elders zie je de meesterwerken van de grootste kunstenaars die de Renaissance heeft voortgebracht.

Kathedraal in Vaticaanstad
St. Peter's kathedraal in Vaticaanstad

Bekijk ook: Met de auto naar Italië: wat heb ik nodig?