Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De Franse Alpen, 5 bezienswaardigheden die de moeite waard zijn

De Franse Alpen, 5 bezienswaardigheden die de moeite waard zijn

Voor een actieve vakantie zijn de Franse Alpen uiteraard ideaal, in dit indrukwekkende gebied kan je vrijwel het hele jaar terecht om te klimmen, fietsen en wandelen. In de winter vind je hier de mooiste skigebieden van Europa. Maar ook als je op vakantie vooral ontspanning en mooie plaatsen om te bezoeken belangrijk acht, zijn er prachtige bezienswaardigheden. Hieronder staan 5 bezienswaardigheden in de Franse Alpen, verspreid over het gebied.

1. Briançon

Briançon is een bijzondere stadje. Het bestaat al sinds 1349 en het wordt ook wel de poort naar Italië genoemd. Op zo’n strategische plek is er in het verleden wel het een en ander gebeurd. Je kan ook aan de vele vestingwerken zien dat de stad niet altijd een rustig bestaan heeft gekend. De meest opvallende bescherming van de stad is ontworpen door architect Vaudan in de 17e eeuw en zijn werk is goed bewaard gebleven. In de binnenstad zijn er prachtige monumenten te bewonderen waartoe een aantal kerkjes behoren. Briançon is gezellig en niet extreem toeristisch.

2. Chamonix

Chamonix ligt aan de voet van de Mont Blanc. Iedereen die de Franse Alpen bezoekt zal deze berg willen zien, die de beroemdste is van de Alpen. Vanuit Chamonix heb je een prachtig uitzicht op de majestueuze berg. Het dorp zelf is ook de moeite waard en is het prototype van een Frans skidorp. Het ligt op 1.100 meter hoogte en is bezaaid met gezellige terrasje en kleine restaurantjes. In de winter is het een van de meest bekende ski-gebieden.

3. Grenoble

Grenoble is een prachtige stad en wordt ook wel de hoofdstad van de Alpen genoemd. Het mag dan ook niet ontbreken aan deze 5 bezienswaardigheden in de Franse Alpen. De plaats heeft een monumentaal oud centrum, maar ook alles wat je mag verwachten van een moderne grote stad. Als je in Grenoble bent, moet je zeker een bezoek brengen aan het Fort de la Bastille. De vesting is gebouwd in de 16e eeuw en je kan het gebouw vandaag de dag bereiken met een kabelbaan. Daar zal je zien hoe geweldig de omgeving van Grenoble is.

4. Mercantour

In dit Nationale park in het zuiden van de Alpen zijn er meer dan 500 wandelroutes uitgezet, dus voor ieder wat wils. Je vindt er rust en weidse vergezichten. Als je geluk hebt kan je bijzondere dieren spotten zoals steenbokken, gieren en adelaars. Indien je conditie in orde is, kun je de bergpas Col de la Bonette eens proberen. Deze ligt op een hoogte van 2.725 meter. Vanaf dat punt heb je bij helder weer een ongelooflijk uitzicht. Ideaal om de mooiste vakantiefoto’s te maken.

5. Écrins

Dit nationale park ligt tussen de steden Grenoble, Gap en Briançon. Ook hier zijn er duizenden kilometers aan wandelpaden. Het bekendste pad is GR54 en deze (lange) wandeltocht gaat langs de hoogste bergen in het gebied. Vele toppen zullen ook in de zomer wit blijven want hier liggen de grootste gletsjers van de Alpen in een prachtig natuurgebied. Je kan ook een gletsjer bezoeken. In dat geval moet je wel kiezen voor een bevoegde gids. In de winter is dit een skigebied voor ervaren wintersporters.