Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De leukste kerstmarkten in België

Ga je erop uit in december en kies je voor een vakantiehuisje in België? Dan hoort een bezoek aan een kerstmarkt er uiteraard ook bij. Er zijn in België meerdere kerstmarkten die de moeite waard zijn. Vanuit je Belgische vakantiehuisje hoef je daarvoor nooit erg ver te rijden. Hieronder vind je een aantal leuke tips.

De leukste kerstmarkten in België

De leukste kerstmarkten in België

Een vakantiehuisje boeken in december? Hieronder vind je de leukste kerstmarkten in België op een rij.

1. Antwerpen

Antwerpen is voor veel Nederlanders een mooie stad om te bezoeken. Vanaf 9 december is er ook weer een magisch winterland. Op de Grote Markt en omgeving vind je kramen met specialiteiten uit de hele wereld. Een reuzenrad hoort er ook bij en even de benen strekken op de ijspiste is vooral voor Hollanders een echt genoegen. Wil je aan de andere kant van de Schelde gaan lijken, let dan op de prachtig versierde voetgangerstunnel die je daar naartoe leidt.

2. Brugge

De kerstmarkt in Brugge begon in 2022 al op 25 november en heeft de naam Wintergloed gekregen. Dat is niet zomaar, het verwijst naar de grootse lichtshows die je overal in het centrum kan zien. Natuurlijk is er op de Grote Markt een echte kerstmarkt met leuke artikelen en lekkernijen zoals warme chocolademelk en glühwein. Op de Markt staan een aantal indrukwekkende kerstbomen en ook de oude panden zijn prachtig verlicht.

Kerstboom voor een kerstkraam
kerstmarkt overdag kraam en kerstboom

3. Brussel

Winterpret in Brussel begint op 25 november en eindigt op 1 januari. Op de Grote Markt vindt  de grootste kerstmarkt van België plaats. Er zijn maar liefst 200 kramen waar je de mooiste kerstspullen of bijzondere lekkernijen kan kopen. Een enorme verlichte kerstboom op het plein doet niet onder voor exemplaren in Duitsland of Tsjechië. Wil je een prachtig overzicht over de kerstmarkt?  Indien je geen hoogtevrees hebt, kan je vanuit het reuzenrad de hele markt bewonderen. In Brussel zijn er regelmatig licht- en geluidsshows. Een ijspiste ontbreekt ook hier niet.

4. Hasselt

In het Winterland Hasselt kan je je echt in Lapland wanen. Het middelpunt van de kerstmarkt is namelijk het huis van de kerstman. Dit is een kopie van zijn woning  in Lapland en het is duidelijk dat de kerstman zich er echt thuis voelt. Kinderen kunnen kennismaken met de kerstman en enkele van zijn elven. Rond het huis staan er diverse kramen van ambachtslieden die handgemaakte kerstproducten verkopen. Deze komen van heinde en verre zoals Hongarije en Peru. Lekkere hapjes zijn overal verkrijgbaar en in de grote tenten kan je heerlijk eten. Licht en sfeer is er overal in dit Winterland dat al vanaf 18 november is geopend.

Twee vrouwen bij een kerstkraam
kerstmarkt vrouwen bij kraam

5. Gent

In Gent beginnen de winterfeesten op 8 december en duren ze de hele maand december. Ook hier geeft de kerstman acte de présence en hij heeft zelfs een aantal rendieren meegebracht. In Gent is er veel animatie tijdens de winterfeesten en de straatartiesten schuwen de kou niet. Voor de liefhebbers van kerstartikelen is er een ruime keuze bij 150 kramen waar de leukste artikelen en de meest smakelijke lekkernijen worden verkocht. Je vindt de kerstmarkt in het centrum van de stad. De vele gekleurde verlichte versieringen wijzen je vanzelf de weg.

Bekijk ook: Oud en nieuw vieren in de sneeuw