Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De mooiste plekjes van Florence

In Italië hoef je nooit ver te zoeken naar een mooie stad vol historische monumenten. Maar op nummer 1 staat zonder veel concurrentie: Florence. Hier ontwikkelde de kunst en de wetenschap zich razendsnel tijdens de renaissance. Ook vandaag de dag kent iedereen de namen nog van sommige inwoners van de stad: Michelangelo, Leonardo da Vinci en Galileo. Het waren ook allemaal duizendpoten die zich op ieder terrein begaven waar creativiteit voor nodig was. Nog steeds zie je op de mooiste plekjes van Florence de hand van deze grootmeesters en hun leerlingen.

De mooiste plekjes van Florence

Florence zit vol prachtige verrassingen

Florence is een stad vol schoonheid en het is dan ook onmogelijk om hier alle bezienswaardigheden te noemen. Maar hieronder vind je in ieder geval een greep uit de mooiste plekjes van Florence.

Piazzale Michelangelo

Ben je voor het eerst in Florence aangekomen, is het een aanrader om eerst naar dit plein te gaan. Het plein ligt net buiten het centrum en hoger dan de rest van de stad waardoor je een goed uitzicht hebt op wat je te wachten staat. Er staan wat replica’s van beelden van Michelangelo, de trots van Italië. Tegen zonsondergang wordt het druk op het plein. Je kunt hier de zon zien ondergaan boven de stad. Zelfs de inwoners krijgen daar nooit genoeg van.

Het uitzicht vanat Piazzela Michelangelo
Het uitzicht vanaf Piazzela Michelangelo over stad Florence weet je ieder keer weer te betoveren

Santa Croce

Dit is wellicht de mooiste Gotische basiliek in Italië. Niet alleen de buitenkant is prachtig, ook het interieur en de bewaarde schatten zijn onbetaalbaar. Michelangelo ligt hier begraven, evenals een groot aantal andere Florentijnse voormalige beroemdheden. Wie een rol speelde in de ontwikkeling van de kerk, verdiende als beloning daar een graf.

Bibliotheca Medicea Laurenciana

Verzicht in Toscane van een huis op een heuvel met groene heuvels
In Toscane is veel meer te zien dan alleen dit bibliotheek.

Van de inwoners van Florence was de familie De Medici echt berucht in Toscane en omstreken, omdat ze op macht uit waren en die ook kregen. Het was echter een telg uit die familie die het idee opperde om alle boeken bijeen te brengen die bekend waren over deze familie. Zo gebeurde en er werd een grote verzameling opgeborgen in het klooster San Lorenzo. Niemand minder dan Michelangelo ontwierp de bibliotheek. Men noemt dit gebouw het meest complete werk op het gebied van de architectuur van de grootmeester.

Piazza della Signoria

Dit is zonder meer het belangrijkste plein in de stad. Het wordt omzoomd door prachtige monumentale gebouwen. Op het plein staat een replica van David, misschien hef meest bekende kunstwerk uit de renaissance. Je kan uiteraard ook tegen betaling het echte werk gaan bekijken. De Loggia dei Lanzi is een overdekte beeldengalerij met enkele van de mooiste werken uit de renaissance. Heel bijzonder om te bedenken dat de kunstwerken hier al staan sinds eind 14e eeuw. Tijdens het hoogseizoen komen er dagelijks duizenden bezoekers. Heerlijk om je na die drukte weer terug te kunnen trekken in jouw rustige vakantiehuis aan het water!

beeld van neptunus
Een van de vele prachtige beelden op het Piazza della Signoria

Ponte Vecchio

Deze brug is het meest gefotografeerde bouwwerk in Florence. De brug is gebouwd in 1345 en verving een houten brug die in 1333 werd verwoest door een overstroming. De machtige familie De Medici wilde dat de brug overdekt werd zodat ze beschermd van het eigen paleis naar dat van de buren konden oversteken. Wat deze familie wilde, werd in deze tijd ook vaak realiteit. Hierdoor ontstond een uniek bouwwerk dat je beslist ook moet gaan bekijken bij een bezoek aan de stad.

ponte veccio brug in florence
Je moet minstens een keer de Ponte Vecchio oversteken tijdens je verblijf in Florence

Vergeet niet dat er nog veel meer is te zien in deze onvergelijkbare historische stad met honderden monumenten.

Bekijk ook: Met de auto naar Italië, wat heb ik nodig?