Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Een golfvakantie voor beginners: tips & tricks

Wil jij beginnen met golf of je prestaties op dat gebied verbeteren, dan is een golfvakantie wellicht een mooie optie. Golfvakanties worden vaak in de winter georganiseerd. Dan kan jij met mooi weer een lekker bruin kleurtje halen en tevens je golfspel verbeteren op mooie banen in Spanje, Portugal, Italië of een ander zonnig land. Lekker ontspannen in een vakantiehuisje in de nabijheid van een of meer golfbanen. Uiteraard kan je behalve van het golfen ook genieten van de omgeving in een tijd dat het massatoerisme voorbij is. In de lente kan jij in Nederland dan je nieuwe kunsten vertonen.

Hoe gaat zo’n golfvakantie eigenlijk?

Een van de prettige zaken bij een dergelijke vakantie is dat de zaak compleet georganiseerd is, jij hoeft in principe niets te regelen en kan wel veel zaken zelf kiezen, zoals een huisje naar jouw keuze. Bij een dergelijke vakantie draait het in eerste instantie om het beoefenen van golf op een hoger niveau te brengen. Iedere groep is op hetzelfde niveau, als jij beginner bent, geldt dat ook voor de andere leden van je groep. Er gaan professionals mee die de leden van de groep het mooie golfspel gaan leren.

Door persoonlijke aandacht van iemand die meteen ziet wat jij goed maar ook fout doet, ga je erg snel vooruit. Beginners kunnen wellicht tijdens een dergelijke vakantie al bewijs handicap 54 halen. Een dag ziet er dan als volgt uit. Van 9 tot 12 volg je de lessen en krijg je tip en adviezen om beter te gaan spelen. Vanaf 13.00 uur kan je de baan op om het gekeerde in de praktijk te brengen. Daardoor kan je zelf constateren dat je spel vooruit gaat en zwakke punten signaleren. Er blijft dan nog genoeg tijd over om wat van de omgeving te zien.

Er zijn diverse opties voor een golfvakantie

Een vakantie moet natuurlijk wel gezellig zijn. Uiteraard kan je ook samen met  een  vriend(in) een dergelijke vakantie boeken. Daarbij hoef je niet op het zelfde niveau te starten. Het is ook mogelijk dat een van beide de beginners cursus volgt en de andere de handicap omlaag probeert te brengen van 36 tot 20 in een groep gevorderde spelers. Na de lessen kan je dan samen de baan op om van het golfspel te genieten. Zo is het een mooie vakantie.

Inmiddels zijn golfvakanties zo populair geworden dat er vele opties zijn om uit te kiezen zowel qua bestemming, duur als programma. Er zijn ook speciale golfvakanties voor alleenstaanden. Mocht je daarbij iemand ontmoeten met wie het extra gezellig is, weet je in ieder geval zeker dat er een gemeenschappelijke hobby is.

Interesse? Als jij wel zin hebt in een golfvakantie kan je het beste bij een golfclub in de buurt informeren. Deze kunnen je naar een reisbureau verwijzen voor de feitelijke boeking. Op die manier weet jij zeker dat er ervaring is met deze reizen en kan je eerst recensies  horen van eerdere deelnemers. Veel succes met je golfspel!

Bekijk ook: Waar kan je skiën in België?