Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Een strandvakantie in Portugal, onze aanraders

De kust van Portugal heeft meer te bieden dan alleen de Algarve. Portugal is een prachtige bestemming met een kustlijn die bekend staat om zijn adembenemende stranden en idyllische kustlandschappen. Of je nu op zoek bent naar rustige baaien met kristalhelder water, bruisende surfspots of levendige badplaatsen met een bruisend nachtleven, Portugal heeft het allemaal. Moet je nog boeken en ben je op zoek naar aantrekkelijke kustplaatsjes? Of heb je al een keuze gemaakt en wil je weten welke stranden er in de buurt zijn? Hieronder staan 5 zeer aantrekkelijke opties.

Een strandvakantie in Portugal, onze aanraders

5 x een strandvakantie in Portugal

Lekker inspiratie opdoen voor een strandvakantie in Portugal? Overal zijn er vakantiehuisjes aan zee te vinden en nog steeds is het land voordelig te noemen. Deze 5 plaatsen zijn zeker de moeite waard. Van de betoverende kliffen en gouden zandstranden van de Algarve tot de charmante vissersdorpjes van de Costa de Lisboa, er is voor elk wat wils.

1. Olhos d’Agua - Algarve

Dit oude vissersplaatsje ligt op 5 kilometer van Albufeira in de regio Faro, maar het is veel kleinschaliger en gezelliger. Het is uitgegroeid tot een echte badplaats met alle moderne voorzieningen. De stranden zijn uiteraard het belangrijkste. Er zijn er meerdere van groot en breed tot beschutte baaien. Een ander voordeel van de Portugese kust is het feit dat je maar enkele kilometers landinwaarts hoeft te gaan om het echte Portugal te ontdekken. De volledige focus op toerisme, zoals in Zuid-Spanje, ontbreekt hier nog.

2. Estoril  - Costa de Lisboa

Het is een halfuurtje met de auto naar het mooie Lissabon en als je de tijd ervoor hebt, moet je daar beslist een kijkje gaan nemen. Estoril zelf is klein, maar fijn. Hier kwam de elite uit de hoofdstad vroeger genieten van het strandleven. Het casino dateert uit die glorietijd.  Estoril heeft een leuke horeca en een autovrije boulevard. Er zijn meerdere kleine strandjes waar het nooit echt druk is. Een heerlijke plek voor een strandvakantie, zeker ook met kinderen.

3. Espinho  - Costa Verde

Espinho ligt op 20 kilometer van Porto, de tweede stad van het land. Hier komt de port vandaan en de historische binnenstad is eigenlijk een must voor een stedentrip. De kust bij Espinho wordt de groene kust genoemd en is ideaal voor strandgasten die niet houden van tropische temperaturen, want dankzij een frisse zeewind is het vaak ook in hartje zomer rond de 25°. Espinho is redelijk modern met een uitgebreide horeca en veel winkeltjes. Gelet op de lagere temperaturen is er hier ook in de zomer vaak wat te doen.

4. Vila Nova de Cervera

Dit stadje ligt aan de oever van de rivier Minho in het uiterste noorden van Portugal. Het is een historisch plaatsje met cultuur en een binnenstad met pleintjes met keien waar je kan genieten van de horeca. Buiten de stad is de natuur overvloedig aanwezig op beide rivieroevers en kan je mooie wandelingen of fietstochtjes maken. Het strand is 15 kilometer verderop, de rivier mondt erin uit. Hier ligt onder andere Praia da Foz do Minho, wat als een van de mooiste stranden van het land wordt beschouwd.

5. Santa Luiza (Algarve oost)

Het oostelijk gedeelte van de Algarve wordt minder bezocht door toeristen. Santa Luiza is dan ook nog een echt vissersdorp. De 1.500 inwoners zijn vrijwel allemaal afhankelijk van de visvangst. Het dorp wordt ook wel de Europese hoofdstad van de octopus genoemd. Het strand is lang, breed en erg rustig. Voor een ontspannen vakantie met veel zon en visspecialiteiten in restaurants waar ook de locals komen ben je hier aan het juiste adres.