Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Goedkoop naar Noorwegen op vakantie

Noorwegen, met zijn adembenemende fjorden en uitgestrekte landschappen, trekt al jaren de aandacht van vele Nederlanders. Toch kiezen slechts enkelen ervoor om daadwerkelijk het avontuur op te zoeken in dit noordelijke land. Afgeschrikt door de weersomstandigheden en het prijskaartje, besluiten velen om elders hun vakantie door te brengen. Maar het kan wel degelijk betaalbaar om het majestueuze Noorwegen te verkennen.

Goedkoop naar Noorwegen op vakantie

Goedkoop genieten in Noorwegen? Volg deze tips

Historisch gezien was Noorwegen tot na de Tweede Wereldoorlog één van de armere landen van Europa. Echter transformeerde het land naar een welvarende natie na de ontdekking van olie voor de kust. Ondanks de hoge levenskosten biedt Noorwegen nog steeds mogelijkheden voor een betaalbare vakantie. Hier zijn enkele tips:

1.      Mijd het hoogseizoen

Tussen juni en augustus reizen zowel toeristen als de Noren zelf massaal door het land, waardoor prijzen van accommodaties en activiteiten stijgen. Overweeg in plaats daarvan om in de lente of herfst te gaan, wanneer de prijzen aanzienlijk dalen. Zo zijn de fjorden in Vestlandet prachtig om te zien in het najaar.

2.      Accommodatiekeuze

Hotels in Noorwegen staan bekend om hun luxe en bijbehorend prijskaartje. Een vakantiehuisje kan, vooral buiten het hoogseizoen, een voordeliger optie zijn. Overweeg om met een grotere groep te reizen en een groter vakantiehuisje te huren. Deze zijn vaak uitgerust met extra faciliteiten en zijn per persoon voordeliger.

Houten vakantiehuisje aan een meer in Noorwegen

3.      Ontdek friluftsliv

Friluftsliv, wat letterlijk 'openluchtleven' betekent, is een groot onderdeel van de Noorse cultuur. Geniet kosteloos van de prachtige natuur door te fietsen of wandelen. Bereid jezelf wel goed voor van te voren, aangezien de Noorse natuur ruiger kan zijn dan je gewend bent. Zo kan je mooi in de Lofoten wandelen, een eilandgroep die bekend staat om de natuurlijke schoonheid en avontuurlijke mogelijkheden. Dé perfecte plek voor een wandelvakantie in een vakantiehuisje.

Man die door mistige bergen wandelt

4.      Culinaire ervaringen

Uit eten gaan in Noorwegen kan duur uitvallen, zeker wanneer alcoholische drankjes op het menu staan. Overweeg om lokale producten in supermarkten of direct bij boeren te kopen en zelf een heerlijke maaltijd te bereiden in je vakantiehuisje. Probeer ook eens de Noorse cider, een voordeliger en verfrissend alternatief.

Elandbiefstuk, een typisch Noors gerecht, met rode sauz en groente erop

5.      Stedelijke charme zonder kosten

Hoewel Noorwegen niet barst van de grote steden hebben de steden die ze hebben wel hun eigen charme. Wandel rond en bezoek parken of tuinen, geniet van lokale feesten en alle festivals die buiten het seizoen plaatsvinden. Deze zijn vaak authentieker en vaak gratis voor toeristen.

Met deze tips in gedachten, kan jouw volgende reis naar Noorwegen zowel onvergetelijk als betaalbaar zijn. En onthoud, met de juiste vakantiehuisje als thuisbasis wordt je ervaring alleen maar beter.Auteur: Ferhat