Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Leuke vakantiebestemmingen in Europa voor stelletjes

Leuke vakantiebestemmingen in Europa voor stelletjes

Hebben jullie zin in een leuke bestemming in Europa? Er lekker op uit met zijn tweeën, nieuwe indrukken op doen en samen genieten van al dat moois dat niet eens ver weg is. Hieronder staan een aantal bijzondere tips, echt iets voor stelletjes.

1. Kotor, Montenegro

De baai van Kotor is de meest zuidelijk gelegen fjord in Europa. Het oude stadje laat zien hoe belangrijk Montenegro vroeger was. Mooie middeleeuwse gebouwen aan straatjes die nooit een een auto hebben gezien. De sfeer is hier gemoedelijk en je kan er urenlang rondzwerven, hand in hand, langs winkeltjes met prachtig Venetiaans glaswerk of kitscherige souvenirs. In de natuur is er stilte en ruimte genoeg om samen te kunnen zijn.

Kotor bay en Kotor stad in Montenegro
Kotor bay en Kotor stad in Montenegro
Kotor bay en Kotor stad in Montenegro

2. Positano, Italië

Op een ansichtkaart lijkt dit dorp in Italië niet echt, maar een filmdecor. De huizen in diverse pasteltinten die tegen een berg zijn gebouwd en waar het uitzicht ongelooflijk moet zijn. Toch is het de realiteit en is Positano van dichtbij nog sprookjesachtiger dan op de kaart. Samen beklim je de steile paden en bewonder je de schilderachtige huizen en hotel. Steeds hoger en het uitzicht wordt steeds mooier. Een drankje op een hoog gelegen terras als de zon ondergaat is uiteraard het hoogtepunt van romantiek, maar dan moet je wel op niveau blijven overnachten.

3. Annecy, Frankrijk

Deze bijzondere bestemming ligt ingeklemd tussen een meer en de bergen. De stad heeft diverse bijnamen zoals de Parel van de Franse Alpen. Vanwege de vele kanalen wordt het ook het Franse Venetië genoemd. De huizen zijn er oud en de moeite van het bekijken waard. Zoals in meer Franse dorpen en steden zijn vrijwel alle panden van bloemen voorzien. Dat zorgt voor een bijzondere sfeer vooral op warme zomerdagen. Het grote voordeel van een dergelijke dag is dat het zowel bij het meer als bij de bergen altijd aangenaam is. In Annecy kan je genieten van een spectaculaire omgeving en ook tijd voor elkaar vinden.

4. Hvar, Kroatië

Een vakantiebestemming voor echt iedereen. Hvar is in korte tijd de place to be voor jonge vakantiegangers en stelletjes geworden. Op de stranden en omgeving is het druk en gezellig. Dit is het nieuwe Ibiza maar nog net iets minder toeristisch. De jachthaven met de schitterende jachten is een verzamelplaats voor de beautiful people die niet op een euro meer of minder hoeven kijken. Maar met een huurbootje ben je ook welkom. Wil je gewoon samen zijn? In het binnenland is het rustig en mooi. Hier vind je uitgestrekte lavendelvelden die heerlijk geuren, bossen en veel water. Een picknickmand mee en jullie dag kan niet meer stuk. Een vakantiehuisje aan zee is altijd een aanrader.

Schilderachtige kust van de stad Hvar
Schilderachtige kust van de stad Hvar
Schilderachtige kust van de stad Hvar

5. Santorini, Griekenland

Dit is de ultieme bestemming voor een honeymoon, als jullie dat aandurven. Santorini is beeldschoon en vele kunstenaars proberen dat middels schilderijen of woorden uit te drukken. De kust is een afwisseling van strand en grillige rotsen aan de rand van een zee, die telkens weer een andere kleur lijkt te hebben. De zonsondergang of de opkomst daarvan kan ongelooflijk mooi zijn. Wat dacht je van een boottochtje voor twee op het mooist van de dag?