Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Must-see natuuratracties in Noorwegen

Voor veel Nederlanders is Noorwegen een land dat hoog op de agenda staat als het gaat om een bestemming die ze nog willen bezoeken. Eigenlijk is het bijzonder dat het land niet ieder jaar veel meer bezoekers trekt. Het heeft een schitterende natuur en een ruimte die in ons land ongekend is. Het land is zo anders dat het vakantiegevoel zowel in de zomer als winter meteen ontstaat als je voet op Noorse bodem zet. Het is ook niet echt ver vliegen. Hieronder kan je lezen wat er te zien in in het land waar het natuur-attracties betreft.

1. Fjorden

Het zijn er duizenden en je moet er gewoon eentje hebben gezien om te kunnen begrijpen wat het betekent om in een fjord te zijn. Prachtig blauw water omringd door majestueuze kliffen. De een is nog mooier en indrukwekkender dan de ander. Maar allemaal zorgen ze voor verwondering en ontzag. De natuur is in haar schoonheid onovertroffen en mensen zullen dit nooit kunnen evenaren.

2. Middernachtzon

Noorse schrijvers hebben soms geprobeerd om dit verschijnsel in woorden te vatten. Maar als je de mogelijkheid hebt, ga dan zelf eens kijken boven de poolcirkel. De zon gaat onder denk je, maar een minuut later komt deze weer op. Als de lucht het toelaat, krijg je de mooiste kleuren te zien die bij een zonsopgang of -ondergang mogelijk zijn. Je kan het verschijnsel volgen in je eigen vakantiehuisje maar ook buiten in de natuur. Noren gebruiken deze tijd vaak om de schoonheid te bekijken vanuit het water tijdens een zwempartijtje. Het water is zover naar het noorden beslist nog frisjes, mocht jij dat voorbeeld volgen.

3. Noorderlicht

Het is een verschijnsel dat bijna angstaanjagend mooi is. Prachtige kleuren die aan de Noordpool hemel lijken te dansen. Dat de wetenschap inmiddels heeft ontdekt dat het geladen deeltjes van de zon zijn die met moleculen in onze dampkring reageren, maakt het niet minder bijzonder. In principe is het noorderlicht mogelijk tussen september en mei tijdens droge heldere nachten in het uiterste noorden van het land.

Lees ook: De beste plaatsen om het Noorderlicht te zien

4. De Noorse bergen

Bijna de helft van de Noren heeft een blokhut in de bergen. Toch zal je er maar zelden eentje tegenkomen. Het land is enorm en het grootste gedeelte is bergachtig. In de winter op ski’s en in de zomer op bergschoenen, kan je genieten van de stilte en de schoonheid. De Noren hebben duizenden paden voorzien van bewegwijzering zodat de natuur voor iedereen toegankelijk is. Denk wel altijd aan je veiligheid in deze wildernis.

5. Natuur in Noorwegen

De bossen van Noorwegen zijn enorm en vaak ongerept. Het zijn vooral naaldbomen en berken die je er ziet en vele planten die nergens anders voorkomen. Beren en wolven zijn de roofdieren in deze bossen. Voor de bruine beren hoef je geen angst te hebben, ze zijn erg schuw en vluchten voor mensen. In gebieden waar ijsberen voorkomen moet je vergezeld zijn van een bewapende gids. In Noorwegen geldt dat iedereen van de natuur mag genieten, mits deze wordt gerespecteerd.