Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Op vakantie in Zuid-Frankrijk aan zee: 5 tips

Een vakantiehuisje in Zuid-Frankrijk biedt je het beste van het beste op het gebied van een  strandvakantie. Maar daarvoor hoef je echt niet te kiezen voor de oorden waar de miljonairs vooral komen zoals Monaco, Cannes en Saint-Tropez. Hieronder staan wat tips waar je heerlijk kan vertoeven in het zuiden van Frankrijk.

Op vakantie in Zuid-Frankrijk aan zee: 5 tips

De 5 mooiste plekken aan de kust van Zuid-Frankrijk

Toe aan een vakantie in Zuid-Frankrijk aan zee? Dan mag je de plaatsen hieronder beslist niet overslaan. Boek een vakantiehuis aan zee en het genieten kan beginnen.

1. Antibes

Antibes heeft het allemaal, mooie stranden, prachtige weer en een spectaculaire kust met daarachter het stadje. Hou jij een beetje van kunst dan is de kunstenaars-route echt iets voor jou. Je wandelt dan langs de plaatsen waar enkele van de bekendste kunstenaars de stad en omgeving op het doek hebben vereeuwigd. Met een gids die je meer kan vertellen over de specifieke locaties en de schilders die hiervoor kozen, is het een echte sensatie.

Uitzicht op de ommuurde kade van de stad Antibes in Zuid-Frankrijk
De havenstad Antibes

2. Cassis

“Qui a vu Paris et pas Cassis, n’a rien vu.” Vertaald: “Wie Parijs heeft gezien en niet Cassis, heeft niets gezien.” Dat zijn de woorden van Nobel prijswinnaar Frederic Mistral. Als je een wandeling maakt door het dorp en na een stevige klim het panorama ziet, begrijp je meteen wat Mistral heeft bedoeld. Uiteraard zijn er ook prachtige stranden en is de zee waar je kan afkoelen diepblauw. Ben je op zoek naar de grote stad dan is Marseille een half uurtje rijden.

3. Sainte-Maxime

Dit ideale vakantiedorp ligt tussen Cannes en Saint-Tropez, maar waarom zou je daar heengaan als je alles al bij de hand hebt voor een heerlijke vakantie. De stranden zijn breed, rustig en liggen aan de Golf van Saint Tropez. In de oude haven kan je genieten van het uitzicht en een vorkje prikken. De promenade is omringd met palmbomen, dus hoe exotisch wil je het? De Provençaalse markt op Place de Lice is een bezoek zeker waard. Dit is de topper van de markten in de regio Provence-Alpes-Côte-d’Azur.

Een Franse stad aan de helderblauwe Mediterrane zee
Genieten aan de helderblauwe Côte-d'Azur

4.  La Rochelle

Hou je van historische kustplaatsen en fietsen, dan is La Rochelle de place to go. Met de tweewieler kan je de hele plaats goed bekijken. Vanaf de oude haven die uiteraard Vieux Port heet, rij je naar de 3 karakteristieke torens van de stad. De hoogste is 28 meter en deze geeft een fantastisch uitzicht. In de markthal is het altijd druk en hier worden verse vis en schaaldieren verhandeld. Proeven kan meteen in de bijgelegen restaurantjes. Wellicht is het dan tijd om lekker naar het strand te fietsen en even helemaal te ontspannen. Ben je nog in voor een bijzonder spektakel? Hier in La Rochelle staat het grootste aquarium in Europa.

5. Collioure

Dit havenstadje ligt op het meest zuidelijke puntje van Frankrijk en vlak bij Spanje. Hier schijnt meer dan 300 dagen per jaar volop de zon en in de zomer is het er zeer warm. De beroemde schilder Matisse beweerde dat de hemel hier blauwer is dan waar dan ook. Ook Picasso liet zich hier inspireren. Niet alleen de mooie stranden zijn de moeite waard. Collioure was vroeger van grote strategische betekenis. Het kasteel in het midden van het dorp, ook wel het zomerpaleis genoemd, is het meest in het oog springend en kan bezichtigd worden.

Bekijk ook: Het mooiste van Occitanië