Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Op vakantie naar Kreta in de winter

Heb jij zo genoeg van het koude najaar en de grauwe dagen in Nederland? Ga dan lekker naar Griekenland, waar de temperaturen een stuk aangenamer zijn! Vooral in Kreta is het in de winter nog goed vertoefen en kan je zelfs nog de zee in! Lees meer over waarom jij in de winter Griekenland moet bezoeken!

Op vakantie naar Kreta in de winter

Misschien heb je er nooit echt over nagedacht om een wintervakantie te gaan houden op Kreta. Toch zijn er voldoende redenen het te overwegen, Kreta is een groot Grieks eiland, ongeveer ter grootte van Zeeland, Brabant en Limburg samen. In de berggebieden kan het koud worden in de winter. Met een vakantiehuis bij zee zijn de temperaturen meer aangenaam en schijnt ook in de winter zeer regelmatig de zon. Het zeewater is in de winter nog warm genoeg om lekker te kunnen zwemmen. De vakantiehuisjes zijn gedurende de hele winter in de aanbieding. Maar is er ook nog wat te doen en zien op Kreta?

Is het leuk op Kreta in de winter?

Wil jij wel eens wat anders dan wintersport? Wat dacht je van een vakantie op Kreta in de winter?

boot op blauw water

1. Lokale horeca

De grote clubs op het strand en in de steden zijn gedurende de winter gesloten in afwachting tot een nieuw seizoen massatoerisme. Maar de locals vermaken zich ook goed in de kleinere horecagelegenheden. Live muziek (jij kunt kiezen hoe luid die moet zijn) en echt Grieks eten staan voor een aantrekkelijke prijs op het menu. Als toerist ben je beslist welkom. De rust is weergekeerd en de bewoners van het eiland zijn meer ontspannen.

2. Opgravingen en musea zijn geopend

In de winter kan je een bezoek brengen aan de beroemde opgravingen van het oude Kreta. Het is zelfs de betere tijd omdat er geen massa’s toeristen zijn en de temperaturen meer uitnodigen voor een actief bezoek. Ook de musea zijn geopend in de winter. Wellicht een leuk uitje waar je in de zomermaanden niet aan toe komt.

3. Oogstfeesten

Vanaf november worden de olijven geoogst. Dat is een drukke tijd waarbij praktisch alle bewoners worden ingeschakeld. Toeristen zijn ook welkom om een handje te helpen en dat is beslist de moeite waard. Na een dag hard werken mag er immers ook goed worden gegeten en gedronken. Het is de tijd van overvloed waarbij op het hele eiland wordt gefeest.

olijvenboom in veld

4. Kerstmis op Kreta

Voor de orthodoxe kerk is Pasen het belangrijkste christelijke feest dat uitbundig, maar tegelijk ook plechtig wordt gevierd met processies en kerkbezoek. Kerstmis wordt echter steeds belangrijker als een groot familiefeest. Kerstbomen en feestverlichting horen erbij net als cadeautjes. En uiteraard is er op Kreta aandacht voor een goedgevulde tafel met veel plaatselijke lekkernijen. Overal kan je tijdig inkopen doen voor een kerstmaal maar  ook buiten de deur zal je eerder een restaurant vinden dan in Nederland. De eilandbewoners geven de voorkeur aan een kerstmaal in de huiselijke kring.

5. Op excursie

Het eiland is groot en heeft een natuur die de moeite waard is. Juist in de winter zijn er veel  kleuren en is het groen frisser dan ooit. In deze periode valt er af en toe regen en daar profiteert de natuur meteen van. Het is precies de juiste tijd voor een wandeling of een fietstocht. Denk er wel aan om een jas mee te nemen. Wil je het echte binnenland van Kreta zien, dan is het huren van een auto een optie. In de winter is er voldoende keuze voor redelijke prijzen. Een stevige 4WD heeft op de vaak matige wegen in het binnenland de voorkeur boven de luxere exemplaren.

berg tussen bomen door

Bekijk ook: 5 originele bestemmingen in Europa