Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Op wintersport in Duitsland met je kind: 5 handige tips

‘Als mijn kind het niet naar de zin heeft, kan ik ook niet van mijn vakantie genieten’. Het geldt voor de camping maar zeker ook voor de wintersport. Dus is het verstandig om gewoon een aantal zaken goed voor te bereiden om de vakantie voor zowel de kids als jezelf tot een succes te maken. Op wintersport in Duitsland met je kind? Bekijk dan snel de tips hieronder.

Op wintersport in Duitsland met je kind: 5 handige tips

Op wintersport in Duitsland met je kind: 5 handige tips

Is jouw kind al oud genoeg om op de lange latten te staan? Leuk! Wij geven je 5 handige tips voor als je kiest voor wintersport in Duitsland met je kind. Duitsland is vele prachtige skigebieden rijk, bijvoorbeeld in omgevingen zoals Sauerland en Winterberg.

1. Vermijd een te lange reis

Afhankelijk van waar in Duitsland je van de wintersport gaat genieten, zal de reisduur wellicht nog meevallen. Maar voor kinderen duurt een autorit al gauw te lang en als je dan ook nog in de file terechtkomt. Plan de reis dan ook zodanig dat je files kan ontlopen. Neem ook onderweg een pauze om te gaan eten en/of iets leuks te doen. In een ruk doorrijden naar je bestemming, levert vaak een slecht humeur op bij aankomst.

2. Denk bij de locatie aan de kinderen

Zeker als je een ervaren skiër bent, is het aantal kilometers piste en de sneeuwzekerheid van belang voor een geslaagde wintersport. Maar voor kinderen zijn er nu eenmaal andere prioriteiten zoals een sneeuwweide, blauwe pistes, een skischool (met andere kinderen) en een kindvriendelijk verblijf. Deze zaken zijn vrijwel onmisbaar om ook de kinderen tevreden te stellen.

besneeuwde bergtoppen en een skipiste
Zonnige skipiste

3. Laat skileraren kinderen het skiën leren

Tenzij je zelf een ervaren skileraar bent, is het een aanrader om kinderen door professionals het skiën onder de knie te laten krijgen. Deze weten hoe ze de kinderen kunnen laten focussen op wat belangrijk is en om tegelijkertijd het plezier niet te vergeten. Neem er ook tijd voor om met je kinderen zelf wat te skiën, hoe meer ze kunnen oefenen hoe sneller ze het leren. Daarbij gaat het dan uitsluitend om het plezier en niet om bijlessen.

4. Maak een ‘slecht weer’ plan

Zekerheid dat je op de skiën kunt staan is nergens te geven en Duitsland biedt zeker niet de meeste sneeuwzekerheid. Maak vooraf een plan welke activiteiten er zullen plaatsvinden indien het weer even niet meewerkt. Een zwembad, bioscoop of een andere manier om een dag leuk door te brengen, is meestal in de nabije omgeving te vinden. In veel wintersportgebieden zijn er ook speciale accommodaties om de gasten te entertainen als er buiten even niets te beleven valt.

5. Gebruik de crèche

Op vrijwel alle wintersportlocaties is er ook een crèche. Dat is ook logisch, want hoe schattig de allerkleinsten er ook uitzien in hun skikleding, voor de meeste is de sneeuw en kou na een poosje wel genoeg geweest. Er is dan ook geen reden om je schuldig te voelen om de allerjongsten naar de crèche te brengen en zelf een poosje te gaan skiën. Er is dan nog genoeg tijd over voor sleetje rijden en sneeuwballen gooien.

een skiënd gezin
Een gezin op de skipiste

6. Doe kalm aan

Het is vakantie en dus geen stress. Zoek alles van tevoren goed uit zoals openingstijden van de skischool en zorg dat alles de voorgaande avond al klaar ligt qua kleding etc. Dan begin je de dagen een stuk relaxter.