Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Oud en nieuw vieren in de sneeuw

Heb je dit jaar een keer geen zin in de oer-Hollandse tradities van oud en nieuw? Ontloop je liever de oliebollen, vuurwerk en het overvloedige eten en drinken voor de zekerheid van sneeuw? Hieronder vind je een aantal bestemmingen waar je vrijwel zeker kan zijn van sneeuw. Waar kies jij voor: skiën, langlaufen of wandelen? Het kan allemaal vanuit je vakantiehuisje in de sneeuw.

1. Winterberg

Op slechts 3 uurtjes van Utrecht is er sneeuwzekerheid in het Duitse skigebied van Winterberg rond oud en nieuw. Daarbij kan het kunstsneeuw zijn, maar in 2021is er veel sneeuw gevallen in de hogere gebieden in Midden-Europa. Garantie zijn er niet, maar wie weet hoe het er dit jaar voor zal staan? Wil je gewoon een aantal uurtjes skiën rond de feestdagen en verder je eigen plan trekken, dan zit je in Duitsland wel goed.

2. Noorwegen

Misschien is Noorwegen niet het eerste land waar je aan denkt voor een wintersportvakantie rond oud en nieuw. Toch biedt dit Scandinavische land  de meeste sneeuwzekerheid indien je rond de jaarwisseling gaat. Daarvoor hoef je niet naar het hoge noorden af te reizen. Ook in het zuidelijke gedeelte ligt er vanaf begin december vrijwel overal een pak sneeuw. Laat je verrassen door de diverse opties die Noorwegen heeft te bieden en geniet van de prachtige natuur in dit dunbevolkte land.

3. Trentino, Italië

Dit is een prachtige wintersportoord is gelegen in de Dolomieten. Indien de toppen niet voldoende sneeuw bieden rond de jaarwisseling worden de sneeuwkanonnen ingezet. In deze tijd kan de zon het skigebied oogverblindend mooi maken. Het wintersportoord is bedoeld voor zowel beginners als ervaren skiërs en de bijzondere bergtoppen van deze bergen die tot het wereld-erfgoed behoren, maken divers pistes mogelijk. Daarbij komt nog de gezelligheid van de gastvrijheid in dit gebied. Geniet van het Italiaanse eten en de tradities rond oud en nieuw. Trentino is ook zeer geschikt voor gezinnen met (jonge) kinderen.

4. Oostenrijk

Wil je uitsluitend op echte sneeuw omlaag suizen, dan zijn er voldoende hoger gelegen pistes in de Oostenrijkse Alpen waar dat eind december mogelijk is. Daar is het rond oud en nieuw ook vaak rustig omdat Oostenrijkers de jaarwisseling in het algemeen thuis doorbrengen. In de lager gelegen wintersportoorden worden de sneeuwkanonnen indien nodig van stal gehaald om het skiën rond oud en nieuw mogelijk te maken. Daar is het in het algemeen ook gezellig druk rond de feestdagen en is de après-ski top.

5. Frankrijk

Frankrijk heeft ook zijn aandeel in hoger gelegen toppen van de Alpen. Als je sneeuwzekerheid wilt, moet je met name voor deze regio’s kiezen. In Frankrijk begint het wintersport seizoen in de lagere gebieden later en is kunstsneeuw niet altijd aanwezig eind december. Daar staat tegenover dat het heerlijk rustig is in de oorden die hoog genoeg zijn voor echte sneeuw. Hier tref je dan de liefhebbers van de hoge toppen en de pistes die meer vragen van de skiër. Oud en nieuw is ook een gezinsfeest hier, dus zorg dat je je reserveringen voor de maaltijden in orde hebt.

Bekijk ook: Waar kan je skiën in België?