Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Romantische plaatsen in Nederland en België

Wat maakt een stad of dorp nu romantisch? Uiteraard is dat bijzonder subjectief. Romantisch is toch dat gevoel dat je gelukkig maakt, in het algemeen met zijn 2-en. Daarvoor moet een stad dan iets hebben waar je samen (hand in hand) naar kan kijken en wat een fijn gevoel geeft. Hieronder staat een lijstje met de toelichting waarom jullie je romantische vakantiehuisje hier zouden moeten boeken voor een romantische citytrip.

1. Utrecht

Utrecht wordt wel eens het kloppende hart van Nederland genoemd, omdat het centraal ligt en er ook altijd wel wat te beleven valt in deze echte universiteitsstad. Het centrum van de stad is oud en de moeite meer dan waard voor een wandeling. Verdwaal maar rustig in de smalle steegjes want je komt altijd weer op een bekend punt terecht. In de avond is Utrecht op het best met de sfeerverlichting rond de grachten. Hier vind je de horeca in ontelbare kleine gelegenheden. Met een beetje zoeken, vind je een plekje voor jullie beide waar de romantiek vanaf spat.

2. Antwerpen

Antwerpen heeft de allure van een echte metropool en dat merk je meteen als je door de grote winkelstraten loopt. Alle nationaliteiten verzamelen zich hier voor het betere shoppen. Uiteraard heeft Antwerpen ook de diamantenbuurt. Lopend langs de tientallen winkeltjes vol met prachtige sieraden waaronder ringen met diamanten, moeten romantische gevoelens vanzelf opkomen. Maar de echte romantiek vind je ‘s avonds aan de oever van de Schelde. Op een bankje dat precies goed staat om de zon te zien ondergaan, zit je altijd goed.

3. Giethoorn

Romantiek is ook om eindelijk tijd te hebben voor elkaar. Hoe kan dat nu beter dan in de rust van een klein dorp dat ook het Venetië van het noorden wordt genoemd? Een wandeling door het oude dorp waar de tijd geen vat op heeft gekregen, is al een mooi begin. Maar in Giethoorn in Overijssel ga je natuurlijk het water op om te gaan fluistervaren. Geniet van de natuur en van elkaar. Vergeet niet je goed gevulde picknick mand mee te nemen voor die onvergetelijk dag.

4. Brugge

Door het Amerikaanse Business Insider wordt Brugge tot de 7 meest romantische plekken op aarde gerekend. Dat heeft de stad mede te danken aan het historische centrum. Lopend over de kasseien tussen middeleeuwse panden voelt het alsof je in een sprookje bent terecht gekomen. Maar als geliefden ga je uiteraard ook naar het Minnewater, een vijver waar een droevig liefdesverhaal aan is verbonden. De legende zegt dat wie hand in hand over de Minnewaterbrug loopt, de eeuwige liefde zal kennen. Beslist een reden om West-Vlaanderen te bezoeken!

5. Egmond aan Zee

Een duinpan met uitzicht over het mooie strand en de prachtige zee is wellicht het absolute summum als het gaat om romantiek. In Egmond aan Zee kan dat en is het vaak niet echt druk op het strand, zelfs niet in hartje zomer. Vlak bij het strand is het oude centrum van het stadje. Hier vind je gezelligheid en vele leuke terrasjes. Bij avond is een strandtent uiteraard de meest romantische plaats om te dineren, zeker bij volle maan.