Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Wat is er te doen in Zeeland?

Wat is er te doen in Zeeland?

Zeeland heeft de meeste zonuren in de zomer van heel Nederland. Als je een vakantiehuisje in de provincie hebt geboekt,  is het strand nooit ver weg. Deze stranden zoals bij Vlissingen en Domburg worden tot de mooiste van onze kust gerekend. Ook elders is er veel te bewonderen, zowel in de natuur als zaken die gemaakt zijn met mensenhanden. Maar ook de Zeeuwse zomer kent af en toe een regenachtige dag. Geen nood, want ook dan is er genoeg te doen in Zeeland. Hieronder staan wat voorbeelden.

1. Escape rooms in Zeeland

Er is beslist een escape room in de buurt van jouw vakantieadres. Even zoeken op internet en dan meteen even reserveren. Zeker met een wat grotere groep is een dergelijke attractie een mooie manier om een dag met slecht weer toch te genieten van een uitje in de buurt. Vaak is er in een stadje of dorp dan ook nog wel een andere bezienswaardigheid te vinden. Zo blijft de vakantie ook genieten op een minder mooie dag wat weer betreft.

2. Geitenboerderij De Mèkkerstee

Waarschijnlijk ben je nog nooit op een geitenboerderij geweest en dat kan je op een regenachtige dag mooi inhalen. Je kan bij de Mèkkerstee alles leren over de geitenhouderij. Kijk toe hoe de geiten worden gemolken en leer hoe kaas wordt gemaakt van deze melk. Proeven van geiten- en koeienkaas hoort er uiteraard ook bij. Wil je daarna nog genieten van een warm drankje en versgebakken appeltaart dan is dat mogelijk. De boerderij ligt in Ouddorp op de grens tussen Zeeland en Zuid-Holland. Toegang en parkeren zijn gratis maar check even de site voor de bijzonderheden.

3. Glowgolf in Middelburg

In Middelburg kan je volledig overdekt midgetgolf spelen tussen de 3D dieren en met verrassende verlichting. Een leuk uitje voor jong en oud als het weer eens een dagje tegenzit. Het kost geen kapitaal want voor een kinderen van 4 tot 12 jaar betaal je € 7. Boven die leeftijd kost  een kaartje € 8,50. Het is mogelijk (en zeer aan te raden) om online te reserveren. Groepen worden ingedeeld in vijftallen met altijd een volwassene per groep.

4. Deltapark Neeltje Jans

Wist je dat er meer binnen- dan buitenactiviteiten zijn op het Deltapark in Vrouwenpolder? Maak mee hoe een orkaan voelt of wat er precies gebeurde tijdens de watersnoodramp van 1953. Uiteraard is dit ook de plek om alles te weten te komen over de Deltawerken. Ook binnen geniet je moeiteloos een dag in het park. Neeltje Jans is geopend van 1 maart tot en met 31 oktober, openingstijden van 10.00 tot 17.00 uur. Vanaf 12 jaar kost een ticket all-in € 26. Online reserveren is noodzakelijk.

5. Musea

Er zijn geen echt grote steden in Zeeland. Echter in Vlissingen, Middelburg, Goes en Zierikzee zijn meerdere musea beschikbaar voor regenachtige dagen. Op het internet kan je alle informatie vinden over openingstijden en eventuele prijzen. Let ook op eventuele parkeermogelijkheden in de buurt. Het Zeeuws Museum in Middelburg is gevestigd in de middeleeuwse abdij en alleen daarom al een aanrader.