Logo Vakantiehuisjes.nl Logo Vakantiehuisjes.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

6 goedkope uitjes in Nederland

Het kan echt nog in Nederland, uitjes die gratis zijn of hoogstens een kleinigheid kosten. Misschien een goed idee om bij de keuze van je vakantiehuisje ook meteen te kijken naar leuke opties in de omgeving. Ben je op zoek naar goedkope uitjes in Nederland? Hieronder staan wat mogelijkheden die je prima vanuit je goedkope vakantiehuis kunt bezoeken.

6 goedkope uitjes in Nederland

6 x goedkope uitjes in Nederland op een rij

Ook vandaag de dag zijn goedkope uitjes in Nederland nog een mogelijkheid. Het leven wordt op veel terreinen duurder en dan is het fijn om er ook eens voordelig op uit te gaan. Doe snel inspiratie op en lees over voordelige uitjes om vanuit goedkope vakantiehuizen in Nederland te doen!

1. Zelfpluktuinen

Deze zijn echt overal te vinden van Limburg tot op de Wadden. Wat is nu gezelliger dan in een bloemen- of fruittuin helemaal je eigen keuze te kunnen maken. Verser of mooier kan echt niet. Dat is genieten van de pluk en daarna. Zoek even op internet in de omgeving van je vakantiewoning of thuis. Veel zal het niet kosten.

2. Soesterberg

Soesterberg is lekker centraal gelegen en je kan er een bezoek brengen aan het Nationaal Militair Museum. Je kan ook gratis rondkijken op het buitenterrein waar ook vliegtuigen zijn te zien. Het museum ligt midden in park Soesterberg en in het groen kan je naar hartenlust vliegtuigen spotten. Heb je kinderen bij je? Die kunnen zich uitleven op de stormbaan of in de speeltuin. Woon je niet bepaald om de hoek, dan kun je natuurlijk ook een vakantiehuis in de regio Utrecht boeken.

3. Wandelen in de Waterleidingduinen

Eigenlijk is het ongelooflijk dat tussen Zandvoort en Haarlem een dergelijk mooi natuurgebied ligt om in te gaan wandelen. De rust is er verzekerd en de kans dat je damherten te zien krijgt, is niet gering. Voor € 1,50 mag je een dag lang hier verblijven. Uiteraard toon je respect voor de natuur en laat je geen rommel achter. Wil je weer onder de mensen zijn? In het noorden ligt de Keukenhof en in het zuiden het strand.

4. Een wijngaard bezoeken

Niet alleen in Frankrijk, maar ook in ons land ben je welkom bij meerdere wijnboeren. Vanwege de hogere temperaturen in de laatst verstreken zomers wordt de kwaliteit van de Hollandse wijn steeds beter. Er zijn verrassend veel wijngaarden waar je kan wandelen en uitleg krijgt over het maken van wijn. Naast mooie plaatjes levert dat vaak ook een gratis proeverij op. Het is niet verplicht om wat flessen mee te nemen, maar als de wijn goed smaakt?

5. Het belevenissenbos

Gratis avonturen beleven bij Lelystad. Op een terrein ter grootte  van circa 60 voetbalvelden liggen 100 hindernissen op je te wachten. Er is bos, weide en water bij. In de omgeving loopt een kudde paarden in het wild om het nog spannender te maken. Vooruit, oude kleren aan en het hele gezin kan zich uitstekend een dag vermaken en reken er maar op dat het daarna lekker slapen is.

6. Oesters plukken en eten

Het is echt iets voor de liefhebbers maar wist je dat je op diverse plekken in ons land in de periode september tot april oesters kunt rapen? Op de wildplukwijzer kan je zien wanneer dat is toegestaan en waar precies. Een beetje kennis van zaken is wel een pre. Laat beschadigde schelpen en exemplaren die niet vers ruiken liever achter. De beloning voor een dagje rapen is vaak een heerlijk maaltje oesters. Verser krijg je ze bijna nergens.

Er zijn nog vele andere opties voor een goedkoop of gratis dagje uit. Trek er lekker op uit vanuit je vakantiehuisje.

Bekijk ook: